banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir

Çirkin karikatüre bir tepki de Siverek’ten geldi

Charlie Hebdo dergisi ile Cumhuriyet gazetesinin Hz. Muhammed (SAV)  tasvirli karikatür yayımlamasına tepki gösteren Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mühiddin Akay, Hz. Peygamber’in tüm Müslümanlar için kendi nefsi, annesi, babası, çocukları, eşi ve tüm sevdiklerinden daha değerli olduğu söyledi.

Batının bu tür çirkin eylemlerle Müslümanların adeta nabzını ölçtüğünü belirten Akay, “İslam düşmanları İslam’ın tüm dünyada hızlı şekilde yayılmasını engellemek amacıyla çeşitli bahanelerle İslam’a ve onun yüce değerlerine saldırıyorlar. Bu saldırılar karşısında Müslümanların sesi cılız çıktığı zaman bu saldırılarının dozunu artırıyorlar. Kimi zaman bu saldırıları tesettür üzerinden kimi zaman cami ve ezan üzerinden, kimi zaman da Hz. Peygamberin şahsı üzerinden yapıyorlar. Bizler Müslümanlar olarak hiçbir şekilde İslam’a, İslami değerlere, Hz. Peygamber’e ve kutsallarımıza saldırılmasına izin vermeyeceğiz. Peygamberin güzide sahabelerinden olan Talha Bin Ubedullah gibi canı pahasına O’nu (SAV) koruyacağız” ifadelerini kullandı.
 

“En gür seda islam’ın sedası olacaktır”

İslam dünyasında cereyan eden tüm olumsuzluklara rağmen ümit var olduklarını belirten Akay, “Müslümanlar ne zamanki birbirleri ile uğraşmayı bırakıp tüm enerjilerini İslam düşmanlarına karşı kullanır o vakit Müslümanlar kazanacaktır. İslam düşmanları kolay kolay bu edepsizliklere bir daha cesaret edemeyecektir. Allah’a şükür bu sıkıntılı dönemlerin ardından bu badirelerin geçeceğine inanıyoruz.  Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır. Üstadımız gibi diyoruz ki “Şu istikbal inkılabatı içinde en gür seda İslam'ın sedası olacaktır”dedi.

“Müslümanlar birlik olmalı!”

Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırısının ardından İslam düşmanlarının Müslümanlara karşı yekvücut olduğuna dikkat çeken Akay, “Nasıl ki küfür Müslümanlara karşı tek millet ise,  Müslümanlar da kendi aralarında süregelen tüm olumsuzlukları bir tarafa bırakarak küfre karşı birlik olmalıdır. Unutulmamalıdır ki Müslümanlar birlik olmadıkça bu tür saldırılar devam edecektir. Bu bağlamda tüm Müslümanları, kendi aralarındaki sorunları bir tarafa bırakıp, İslam Peygamberine karşı yapılan bu saldırılara karşı meydanlara davet ediyoruz” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.