banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Pirhalil Sanlıurfa Rogers Kassım Mato

Çipli pasaportlar eve teslim

   Şanlıurfa Valiliği, Akçakale, Birecik, Ceylanpınar, Siverek, Suruç ve Viranşehir ilçelerine yeni sistem pasaport müracaat işlemleri için Pasaport Büro Amirliklerinin kurulduğunu bildirdi. 

  Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni sistem pasaport müracaatı uygulamasına ülke genelinde 6 Haziran 2010 tarihi itibarıyla geçildiği hatırlatılarak, söz konusu sistemle pasaportların, Ankarada kurulan tanzim merkezinde, optik okuyuculu (çipli) sistemde basıldığı ve posta yoluyla vatandaşların evine teslim edildiği belirtildi.
     Vatandaşların bütün ülkelere sorunsuz olarak gidebilmeleri ve yurt dışı işlemlerini daha hızlı ve sorunsuz olarak gerçekleştirmeleri için tasarlanmış olan bu yeni tip pasaportu almak isteyenlerin, en yakın ilçede kurulan yeni bürolarda alabileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     İçişleri Bakanlığı, pasaport müracaat işlemlerinin daha hızlı yerine getirilmesi amacıyla 157 ilçe merkezinde daha Pasaport Büro Amirliklerinin kurulmasını kararlaştırdı. Bu doğrultuda ilimizde Akçakale, Birecik, Ceylanpınar, Siverek, Suruç ve Viranşehir ilçelerimizde yeni sistem pasaport müracaat işlemleri için Pasaport Büro Amirlikleri kurulmuştur.
     Akçakale, Birecik, Ceylanpınar ve Siverekte kurulan pasaport bürolarımız 8 Kasım tarihi itibariyle faaliyete başlayacak ve müracaatları kabul edecektir. Suruç ve Viranşehir ilçelerimizdeki pasaport büroları ise ilerleyen tarihte faaliyete geçebilecektir. Dolayısıyla vatandaşlarımız yeni tip pasaport müracaatlarını Şanlıurfa il merkezine gelmeden, kendilerine en yakın ilçede faaliyete geçen pasaport bürolarında gerçekleştirebileceklerdir.
     Açıklamada mevcut pasaportlarının süresini uzatmak isteyenlerin yapacağı işlemlere de değinilerek, şunlar kaydedildi:
     Önceden olduğu gibi Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Pasaport Şube Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Ancak mevcut pasaportların 10 yıldan eski olması, yıpranmış olması, vize veya giriş-çıkış sayfalarının dolmuş olması gibi durumlarda, vatandaşlarımızın eski pasaportlarının süresini uzatmak yerine yeni tip pasaport almaları tavsiye edilmekte olup, konu ile ilgili en yakın Pasaport Büro Amirliğine başvurmaları gerekir. Pasaport müracaatı ile ilgili olarak vatandaşlarımız detaylı bilgileri, emniyet müdürlüğümüzün internet adresinden alabilir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.