banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Çıplaklığın adı çağdaşlık oldu

Çıplaklığın adı çağdaşlık oldu

İzmir Tire Asım Arar Sağlık Meslek Lisesi'nde okul yönetiminin pantolon şartı getirmesi, Eğitim-Sen ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) tepkisine neden oldu. Bazı kartel gazeteleri ise okul yönetimini hedef gösterdi.Açık-saçık giyinen kadınlarla ilgili, “Kardeşim sen dekolte giyinirsen bu tür çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmayacaktır” sözleri sebebiyle Selçuk Üniversitesi (SÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker'i hedef alan laikçiler, şimdi de lisede dekolteyi savunuyor.

İzmir Tire Asım Arar Sağlık Meslek Lisesi'nde okul yönetiminin kısa etek yerine pantolon şartı getirmesi, Eğitim-Sen ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) tepkisine neden oldu. Bazı kartel gazeteleri ise “Lisede eteğe yasak” şeklinde okul yönetimini hedef gösterdi.

Oysa laikçilerin çağdaşlık örneği olarak gösterdikleri Avrupa ülkelerinde hem de en başarılı okullarda benzer yasaklar uygulanıyor, kimi şehirlerde ise sokakta dekolte yasağı var.

ÖZÇELİK: AHLÂK EĞİTİMİ MİLLİ EĞİTİMİN PARÇASIDIR
Konuyla ilgili Yeni Akit'e konuşan Eğitim Bir-Sen Tire Temsilcisi İsmail Özçelik, laikçi çevrelerin çıplaklığın adını çağdaşlık koyduklarını ifade ederek, “Lise çağında gençler arasında yaşanan yozlaşma görmezden gelinecek bir konu değildir. Söz konusu lisedeki meslektaşlarımızın bu konuda yasakçı bir tavır içinde olduğunu düşünmüyorum. Olaylara siyasi mülahazalarla değil, objektif bakılmalı. Gençlerimizin genel ahlak kurallarına uygun şekilde yetişmeleri milli eğitimin bir görevidir. İnsani ilişkilerde dünya genelinde yaşanan değişim ve yozlaşma, bu konuda yeni düzenlemeler yapılmasını da gerektirebilir. Nitekim bizim sürekli örnek aldığımız Avrupa ülkelerinde de benzer düzenlemeler yapılıyor. Sendika olarak okul idaresi ile görüşüp detaylı bilgi alacağız” dedi.

AYNI UYGULAMA AVRUPA'DA İŞLİYOR
Türkiye'de sürekli(!) örnek alınan Avrupa ülkelerinde kimi okullarda çok sıkı kılık-kıyafet yasağı uygulanıyor. İngiltere'nin en iyi 50 eğitim kurumu arasında gösterilen Cheshire bölgesindeki Sandbach Lisesinde geçtiğimiz yıl etek yasaklanarak tıpkı Tire Asım Arar Sağlık Meslek Lisesi'ndeki gibi pantolon giyilmesi kuralı getirildi.

İtalya'da da yaklaşık 4 ay önce Napoli kentine bağlı ilçelerden Castellammare di Stabia'da, mini etek ve dekolte giysiyle dolaşmak yasaklandı. Yasağa uymayanlara 250 Euro para cezası kesileceği açıklandı.

ABD'de ise 3 yıl önce Atlanta şehrinde okullar kurulu, okullarda “saggy pants” olarak tanımlanan düşük pantolon giyilmesini yasakladı. Öğrencilerin, iç çamaşırlarını gösteren pantolonların giyilmesini yasaklayan karar, kurulda oybirliği ile kabul edildi. Karar, yaklaşık 50 bin öğrencinin eğitim gördüğü okulları kapsıyor.

ERTUĞRUL CESUR / AKİT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.