banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Cinayetler Sahte Kayıtla Dindarlara Yıkılacakmış!

Cinayetler Sahte Kayıtla Dindarlara Yıkılacakmış!

Zirve katliamı ile ilgili Ergenekon kapsamında tutuklanan zanlılar, bir karakolda ellerindeki not kâğıtlarından okuyarak sanki muhbir cinayeti anlatıyormuş gibi ses kaydı yapmış!

Sahte 'ortam dinlemesi' tezgâhı...

Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili aralarında dönemin İl Jandarma Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger'in de bulunduğu 7 zanlının Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmasına neden olan ses kaydıyla ilgili ilginç bilgiler ortaya çıkmaya başladı. 27 Ocak 2008'de kayda alınan konuşmaların, "Cinayetin arkasında muhafazakarlar ve cemaat var" kanısını oluşturmanın tasarlandığı belirlendi.

"Muhbirimiz cinayeti anlatıyor"

Ülger, Malatya Jandarma İstihbarat Müdürü Binbaşı Haydar Yeşil, Başçavuş Abdullah Atılgan, Başçavuş Murat Göktürk, Başçavuş Adil Akçay, Uzman Çavuş Mehmet Çolak, İnönü İlahiyat öğretim görevlisi Ruhi Abat ve Uzman Çavuş İlker Çınar Sanayi Jandarma Karakolu'nda "bir itirafçı anlatıyormuş gibi" ses kaydı yaptı. Gözaltına alınan Ülger ile diğer zanlılar, "ses kaydını kendilerinin yaptığını, bir muhbirlerinin bilgi verdiğini" iddia etti.

Ancak, ses kaydının 'ortam dinlemesi' olarak internete atılıp kamuoyunun yanlış yönlendirilmesi için yapıldığı ortaya çıktı. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e ifade veren Gizli Tanık Deniz Uygar, ses kaydının perde arkasını anlattı: "Görüşmelerdeki konular muhbir rolüyle  sahte istihbarat raporları için yaptığımız görüşmeye ilişkin ses kaydıdır. Ses kaydı alınmadan önce konuşacağımız konularla ilgili notlar alarak hazırlanıyorduk."

Yok denilen JİTEM'in 2008 belgesi

Zirve Yayınevi katliamı soruşturmasında ele geçirilen bir başka belge de varlığı inkar edilen JİTEM'in 2008'de aktif olduğunu ortaya çıkardı. Malatya Jandarma Komutanlığı'nca hazırlanan 'Asimetrik Psikolojik Harekat Planı'nın başlığı: "JİTEM, İstihbarat belgelerine dayalı olarak misyonerlerin bölücü ve yıkıcı faaliyetleri."

Planın içindekilerden Ülger'in talimatı ile hazırlandığı belirlenen sahte istihbarat raporlarına dayandırıldığı görülüyor.

Kaynak: Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.