banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Cinayet Aydınlandı

 
Edinilen bilgiye göre, Bundan 2 yıl önce 1 Kasım 2008 tarihinde Küçükoğlu ailesi 19 yaşındaki çocukları Hakkı Küçükoğlu'nun kayıp olduğunu Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Şehitlik Polis Karakolu'na bildirdi. Olaydan iki gün sonra 19 yaşındaki Hakkı Küçükoğlu'nun cesedi merkeze bağlı jandarma bölgesi olan Maşuk köyü yakınlarında kırsal bir alanda 2 tepe arasında geçen derenin içerisinde elleri bağlı bir şekilde cesedi parçalanmış vaziyette bulundu.

ÖZEL BİR OPERASYON EKİBİ KURULDU
Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar'ın Şanlıurfa'ya atanmasının ardından geçmişe yönelik olan faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından özel bir operasyon ekibi kurulması talimatını verdi. Kurulan ekip, raflarda tozlanmış dosyaları indirdi. Bu dosyalar daha sonra kurulan ekip tarafından masaya yatırılarak faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için çalışma başlatıldı. Polis, dosyaları inceledi. Hakkı Küçükoğlu cinayetinin aydınlatılması için ilk
olarak şahsın arkadaş çevresi üzerinde çalışmalarını sürdürdü. Arkadaş çevresinden sonuç alamayan polis, öldürülen şahsın cüzdanının cebinden alındığından dolayı cinayetin gasp olarak işlendiği üzerinde durdu.

OLAY YERİNDEKİ 2 SİGARA İZMARİTİNİN DNA'SI ALINDI
2 yıllık cinayetin aydınlatılması için polis bu kez olay yerinde bulunan 2 adet sigara izmariti üzerinde araştırmalarını sürdürdü. 2 Sigara izmariti kriminal incelemeye gönderildi. 2 sigaradan birisinde ölen Hakkı Küçükoğlu'nun DNA'sı çıktı. Polis bu kez ikinci sigara üzerinde araştırma yaptı. İkinci sigaranın söndürülme şeklinin farklı olduğunu tespit eden polis, bu yönde çalışmalarını devam ettirdi. İkinci sigaranın söndürme şekli, sigara izmaritinin hem yandan bükülerek hem de ezilerek söndürüldüğünü
dikkate alan polis, ölen şahsın gezdiği yer olan Şehitlik Çamlık parkına yöneldi.

SİVİL POLİSLER 200 KİŞİ İLE İRTİBATA GEÇTİ
Cinayet olayında ciddi ipuçlarının bulunması için çalışmalarını sürdüren sivil polisler vatandaş gibi hareket ederek Şehitlik Çamlık Parkı'nda görev yaptı. Yaklaşık 2 ay park içerisinde 200 vatandaş ile arkadaş olarak onlara sigara ikram etti ve sigara söndürme şekillerini inceledi. 200 kişiden 10 kişinin sigara söndürme şekli daha önce ikinci sigara DNA'sına uyduğu tespit edildi. Polis bu 10 kişinin kan numunesini alarak kriminal incelemeye gönderdi. Yapılan kriminal incelemede 20 yaşındaki Faruk
Gülap'ın kan örneği sigara DNS'sına tuttu. Faruk Gülap, yakın takibe alınarak Şehitlik Çamlık içerisinde dolaşırken yakalandı.

2 YIL SONRA SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından özel bir operasyon ekibi, düzenlediği operasyon ile yakaladıkları Faruk Gülap'ı polis merkezine götürdü. Burada çapraz sorguya alınan Gülap, cinayeti bütün soğukkanlılığı ile anlattı. Gülap ifadesinde, Hakkı Küçükoğlu'nu Şehitlik parkı içerisinde tesadüfen tanıdığını belirterek, "Hakkı ile tesadüfen tanıştık. Daha sonra kendisiyle birlikte merkeze bağlı Maşuk köyüne giderken yolda Abdulkadir Toplama (20) ile karşılaştık. O da bizimle Maşuk Köyü'ne
geldi. Ben o sırada başına taş ile vurdum. Arkadaşım Abdulkadir Toplama ise ellerini ve ayaklarını arkadan bağladı ve boğazını sıktı. Cebindeki cüzdanı aldıktan sonra kaçtık. Cinayeti işlediğime pişmanım" dedi.
Şanlıurfa Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde ifadesi alınan her iki zanlı daha sonra doktor raporu aldıktan sonra adliyeye sevk edildi.
Bu arada, öldürülen çocuklarının iki yıldır cinayetinin aydınlanmamasından dolayı ailenin 3 çocuğunun ruhi bunalım geçirdiği öğrenildi. Yetkililer cinayetin aydınlatılmasında jandarmadan da bilgi aldıklarını söyledi.
İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.