banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Çınar'da 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' etkinliği

‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle Çınar Müftülüğü tarafından bir program düzenlendi.

Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen, Çınar Müftüsü Şemsettin Şimşek ve din görevlileri katıldı.

Muhammed Akif Parlakçı Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda söz alan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen, imamlara toplumun ıslahına yönelik çok fazla iş düştüğünü ve çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

28 Şubat döneminde yaşadıkları sıkıntılardan örnekler veren İl Müftüsü İşleyen, “Bugün elimizde bulunan imkânları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. İslam ümmeti zor dönemlerden geçiyor. Özellikle gençleri içine düştüğü kötü durumdan kurtarmak için din adamlarına çok fazla iş düşüyor.” dedi.

İlçe Müftüsü Mehmet Şimşek yaptığı kısa konuşmada ise 2013 yılında 109 personel ile 170 öğrenciye Kur’an-ı Kerim dersi verildiğini, bu sayının geçen yıl 450’ye çıktığını, yaz kurslarında ders alan öğrenci sayısının da 740’tan 2 bin 700’e çıktığını belirtti.

Programda ‘Cami ve Namazla Arınma’ temalı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Program Molla Hasenat Gümüşçü’nün yaptığı dua ile sona erdi. (Vedat Aydın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.