banner2
Öne Çıkanlar Urfa Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin

Çiller Suskunluğunu Erbakan İçin Bozdu!

Çiller Suskunluğunu Erbakan İçin Bozdu!

Eski Başbakanladan Tansu Çiller, uzun süredir koruduğu suskunluğunu Necmettin Erbakan'ın ölümü nedeniyle bozdu.

Necmettin Erbakan'ın 28 Şubat'ta koalisyon ortağı olan eski Başbakanlardan Tansu Çiller, yıllardır koruduğu suskunluğunu Erbakan'ın ölümü sonrası bozdu.

CNN Türk yayınına katılan Tansu Çiller, hem Necmettin Erbakan'ı hem de 28 Şubat sürecini değerlendirdi.

Necmettin Erbakan'ın Türk siyasi hayatında uzun süre yer almasını 'inancıyla yaşamasına' bağlayan Çiller, Erbakan'ın 'hocalık' vasfını hatırlatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderme yaptı.

"Sayın Erbakan, hep inancıyla yaşadı. Hoca tarafı da son derece ağır basan biriydi ve eğitmeyi severdi. Unutulmamalıdır ki, kendisinin hocalık yaptığı kişiler bugün iktidardadır. Sayın Erbakan'ın hocalık tarafı saygıyla anılmalıdır."

28 ŞUBAT SÜRECİ

Refah-Yol hükümetinin çökmesine neden olan 28 Şubat sürecinin sorulması üzerine ise Çiller,"28 Şubat'ı ayrı analiz etmek lazım. Bugün o tartışmalar girecek zaman ve mekanda değiliz. Sadece Sayın Erbakan, son günlerine kadar siyasetteki varlığına ve dava inancında devam eden bir kimlik ortaya koydu. Bunu 28 Şubat döneminde de yapmıştı" dedi.

İTTİFAK GÖRÜŞMESİ

Erbakan'ın Demokrat Parti içinde yeni bir yapılanmaya yönelik kendisine haber yolladığını da açıklayan Çiller, "Erbakan, 'Demokrat Parti içinde bir araya gelir miyiz?' diye başlayan tartışmalara ışık tuttu. Bu direncini ve inancını sonuna kadar gördük. Bu direnci 28 Şubat'ta da görmüştük" diye konuştu.

Çiller, Erbakan'dan kendisine gelen ittifak çağrısının ayrıntılarına ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.