banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Çiğköfte ve İsot Yarışması Yapıldı

Jüri üyelerini yalnız bırakmayan Başkan Fakıbaba isotların tadına baktı ikram edilen çiğköftelerden yedi.
Şanlıurfa’da 11 Nisan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen isot yarışmasına 39, çiğ köfte yarışmasına ise 25 kişi katıldı. İsot yarışmasında ürünleri değerlendiren jüri üyeleri yedikleri acılarla ter dökerken, bol bol su içtiler.
Mutfak Müzesi’nde yapılan yarışma büyük ilgi gördü. Osman İnci, Gül Fakıbaba, Reşit Pehlivan, Ali Asım Duygun ve Ahmet Asoğlu’ndan oluşan jüri üyeleri, üreticilerin getirdikleri isotları, renk, koku, lezzet, tuzluluk, yağlılık, renk, nem ve tadına göre değerlendirmeye başladı.
İsot yarışması için görevlendirilen jüri üyeleri, zaman zaman zor anlar yaşadı. İsotların kokusuna bakan ve tek tek tadarak inceleyen jüri üyeleri karar vermekte büyük zorluk çektiler. Acı nedeniyle ter döken jüri üyeleri bol bol su ve çay içerek rahatlamaya çalıştı. Şişelerle su içen jüri üyeleri, birinciyi belirlemekte hayli zorlandı.
İsot yarışmasına toplam 39 kişi katıldı. Yapılan değerlendirmede Aynur Surgirit birinci, Konuray Bora ikinci ve Furkan Çelik üçüncü oldu.
İsot yarışmasının ardından çiğ köfte yarışması start aldı. Jüriye başkanlık eden Başkan Fakıbaba ile juri üyeleri, en lezzetli çiğköfte yarışmasında yoğrulan çiğ köftelerin tek tek tadına baktı.
Jüri Üyesi Osman İnci, en iyi çiğ köftenin hazırlanmasında, konulan malzemenin miktarı, yoğrulması, kıvamı, lezzeti ve ikramının da önemli olduğunu söyledi.
Jüri üyeleri en güzel çiğ köfteyi seçerken de zorlandıkları gözlendi. Her kesimden vatandaşın katıldığı yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Birçok vatandaş ise yoğrulan çiğ köftelerden almak için uzun süre uğraştı. Ellerinde ekmek ve marul ile bekleyen vatandaşlar da çiğ köftelerin tadına baktı.
Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmeler neticesinde, çiğ köfte yarışmasında Veysel Aslan birinci, Gamze Yanar ikinci olurken Gülistan İgnak üçüncü oldu. 
İsot ve çiğ köfte yarışmasında birinci gelenlere 750, ikinci gelenlere 500 ve üçüncü gelenlere ise 350 TL para ödülünün yanı sıra plaket verileceği bildirildi. Ödüllerin önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan bir törenle verileceği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.