banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Çiğköfte partisine baskın, 14 gözaltı

Sanıklar hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Sanıklar hakkında terör örgütü üyesi olma ve terör örgütü propagandası yapmak suçlarından 15 yıla kadar hapis istenirken, sanıkların düzenledikleri çigköfte partisi, 8 Mart eylemi, Sivas davasının zaman aşımı protestosu, Uludere’de 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın protestosu da örgüt propagandası ve eylemleri arasında yer aldı. İddianamede sanıkların örgütün son durumunu değerlendirmek ve yeni sempatizanlar kazandırmak amacıyla ‘çiğköfte partisi’ adı altında öğrenci evlerinde toplandıkları da anlatıldı.

KCK’da ‘Ağrı Dağı’ efsanesi!

ERZURUM’da görülen ’Doğubayazıt KCK’ davasında yargılanan ikisi kadın, üç sanık hakkında önce “Murat Karayılan’ın seçim için gönderdiği 120 bin doları özel ihtiyaçları için kullandılar” diye suçlamada bulunan gizli tanık ’Ağrı Dağı’nın, son doruşmada ise bu kişilerin örgütsel faaliyetlere katılımlarını görmediğini söylemesi karışıklığa yol açtı. Sanıkların avukatı tahliye talep etti. Gizli tanık ‘Ağrı Dağı’ hakkında Ağrı Emniyet Müdürlüğü mahkemeye önce “Böyle biri yok”, daha sonra “Tanık, koruma kanunu kapsamına alınmadığı için size bildirmedik” demişti.

VATAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.