banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Çiftçilerin yol kapatma eylemi devam ediyor-Fotoğraflı

Viranşehir Kızıltepe Karayolu'nda BİM'e ait 2 TIR'ın ateşe verilmesinin ardından, çiftçiler elektrik kesintileri son bulana kadar eylemlerine devam edeceklerini dile getirdi.

Viranşehir Mardin yolunun 50'nci kilometresinde elektrik kesintilerini protesto eden yurttaşların eylemleri sürüyor. Köylerinde içme suyu bile kalmadığını belirten eylemciler, elektrik kesintilerini protesto etmek için yolları taşlar ve direklerle kapatırken, trafiğe çıkamayan araçlar kilometrelerce uzunlukta konvoy oluşturmuş durumda. Çiftçiler ise 48 saattir aralıksız asker ve polis müdahalesine karşı direndiklerini ve sorun çözülmeyene kadar direneceklerini belirttiler. Gündüz saatlerinde, Viranşehir Kızıltepe Karayolu'nda çiftçiler tarafından ateşe verilen BİM'e ait 2 TIR tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Sürücüleri Viranşehir Mardin yolunu kullanmamaları yönünde uyarı yapan polisler ise Viranşehir’den Mardin istikametine gitmek isteyen araçları Diyarbakır yoluna yönlendiriliyor. Öte yandan 2 günden bu yana kapalı olan yollar nedeniyle araçlarıyla hareket edemeyen ve yurtdışına yük taşıdığını belirten çok sayıda sürücü mağduriyetlerini ifade ederken, yetkililerin mevcut soruna çare bulmasını bekliyor. Eylemin ne kadar devam edeceğini bilmediklerini belirten araç şoförleri, 2 günden bu yana aç ve susuz beklemeye devam ettiklerini ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.