banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Çiftçilerin sorunlarına İl Genel Meclisi el attı VİDEO
ŞAnlıurfa İl Genel Meclisinin bugünkü birleşim toplantısında Şanlıurfa’da yaşanması muhtemel yer altı sulama sorununun tekrar gündeme gelmesi ve TBMM’de ele alınması konusunda bir rapor hazırlanmasını  oy birliği ile kabul etti.

İl Genel Meclis Üyeleri Feyyaz Soylu, Mustafa Palmanak, ve Halef Kete’nin imzaladığı önergede  Şanlıurfa’nın enerji sorunu bir kez daha gündeme geldi.    Pamuk sulama sezonu öncesi yer altı sondaj suyu ile tarım yapacak olan çiftçilerin bu yıl mağdur olmamaları konusunda  TBMM’nin olaya el atmasını talep eden Meclis üyeleri bir rapor hazırlayarak, Güneydoğu Anadolu İllerinin tüm Milletvekillerine seslerini duyurmak istiyorlar.

Ak Partili Meclis Üyelerininde kabul ettiği önerge Tarım komisyonuna sevk edildi.

İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz Başkanlığında gerçekleşen Nisan ayı 2. birleşiminde  bir önceki toplantıya ait tutanaklar okunduktan sonra, komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü.  Bazı Meclis üyelerinin çeşitli konularda sundukları önergelerden sonra  gündem maddeleri oylanarak kabul edildi. Aralarından  Hancağız köyüne bağlı Beyazyaprak mezrasının köy statüsüne alınması, Vrianşehir ilçesine bağlı ÇAmurlu köyünde  8 derslik okul ve 4 lojman yapımı için imar planı, Akçakale ilçesine bağlı Koruklu köyünde Çırcır ve Presse tesisinin imar planı değşikliği Kırkpınar ve Dağetiğinde bazı imar dosyaları görüşülerek kabul edildi.
Abdullah Toprak / Urfahabermerkezi

VİDEO

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.