banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Çiftçiler Elektrik Kesintisi için yol kapattı

Siverek ilçesinde, elektrik kesintisini ve elektrik fiyatlarını protesto etmek isteyen bir grup çiftçi, Siverek Devlet Hastanesi Kavşağı’nda eylem yaptı.

Protestocu çiftçiler; Siverek, Şanlıurfa- Diyarbakır Karayolunu çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Burada grup adına açıklama yapan Sinan Demirkan amaçlarının elektrik sorununa dikkat çekmek olduğunu belirterek Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ile görüşmek istedi. Polis karayolundan geçen araç sürücüleri ve eylemciler arasında sürtüşme yaşanmaması için eylem yapılan noktaların öncesinde araçları durdurdu. Karayolunda uzun kuyruklar oluşurken olay yerine çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Polis ve jandarmanın tüm çabalarına rağmen yolu açmamak için direnen çiftçiler daha sonra Siverek Kaymakamlığı'na doğru yürüyüşe geçti.

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ile görüşen çiftçiler yaşadıkları problemin bir an önce çözülmesini istedi. Erkal, çiftçilerin elektrik sorununu çözme noktasında elinden geleni yapacağını söyledi. Çiftçiler ise sorunlarının çözülmemesi halinde eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Yaklaşık 3 saat süren eylemin ardından çiftçilerin eylemi sona erdi.


(Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.