banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

ÇİFTÇİ, GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şanlıurfalı gençler için düzenlenen Gençlik Buluşmasına katılan Başkan Nihat Çiftçi, "Vatan aşkıyla yaşayan, insana hizmet etme aşkını ibadet olarak gören bir gençliği görmek istiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gençlik Buluşmasına, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çifçi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İlçe Belediye Başkanları, Genç Sivil Toplum Kuruluşu (STK) üyeleri ve  öğrenciler katıldı.

Gençlerle bir araya gelen Başkan Nihat Çiftçi, Gençlik buluşmalarının devamlı olacağını belirterek, "her zaman gençlerimizin sorunlarına çözüm bulacağız" dedi



Geleceğimiz olan gençler için gece gündüz çalıştıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa gençliğini seviyoruz. Gençliğimize hizmet aşkını hiç bir suretle 15 yıldır kaybetmedik ve etmeyeceğiz. Geçmişimizi ve atalarımıza bakarak ileriye yönelik adım atmamız gerekiyor. Kimin torunlarıyız ve inancımız nasıl sorularını kendimize sormamız lazım. Çağ açmış ve kapatmış Fatih Sultan Mehmet'ten geliyoruz. Bilimden, Alimler arasından ve Mevlana'nın felsefesiyle büyüdük. Yunus Emre'nin aşkıyla geliyoruz, Halit bin Velid'in kuvvetiyle geliyoruz. Böyle bir geleneğe ve atalara sahip bir gençliğe uyumak düşmez, bu yüzden hep birlikte el ele verip vatan, toprak ve Türkiye'miz ile Şanlıurfa'mızı geleceğe taşıma mücadelesi vermemiz lazım. Hepimiz hep birlikte bu mücadelenin halkasının bir parçasıyız. Bu yüzden hep birlikte bu konularda çocuklarımız sorumluluklarımız var. Size düşen aşkınızı ve şevkinizi büyüklerinize yansıtmanızdır. Sizlerin enerjisi büyüklerin tecrübesiyle buluştuğunda Türkiye'nin önüne hiç kimse geçemez. Bunu böyle biliyor ve bütün samimiyetimle inanıyorum" dedi.

BELEDİYELER OLARAK SİZLERİN GELECEĞİ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Gençlerin daha iyi koşullarda yetişip eğitim almaları için Belediyeler olarak gece gündüz çalışacaklarının altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, " Öyle zamanlar gelir ki tarihte bir kurtarıcı aranır toplumu sevk ve idare eden topluma liderlik ve önderlik eden toplumu girdiği dar boğazdan kurtarabilecek olan bir lider aranır. Tarihimiz bu kurtarıcılarla doludur. Bildiğiniz gibi ülkemizde Merhum Adnan Menderesten başlayarak, Turgut Özal'la devam eden ve Recep Tayip Erdoğan'la yükselen bir tablo var. Bu tablo ülkenin geleceği siz gençler içindir. Bizler sizler için çalışıyoruz, bu kadronun içerisinde sizlerin geleceği için gece gündüz mücadele veriyoruz. Çünkü gelecekte daha iyi koşullarda yaşayabilmeniz, daha iyi bir eğitim almanız, daha sağlıklı yaşayabilmeniz ve daha iyi bir şehirde yaşabilmeniz için gece gündüz bütün arkadaşlarla birlikte mücadele veriyoruz"
 
BELEDİYELER OLARAK GENÇ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN YURT TEMİN EDİYORUZ

Belediyeler olarak yurt yaparak ve kiralayarak gençlere tahsis etmeye başladıklarını söyleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Bu çalışmalar yeni Türkiye'nin eseridir. Bunlar AK Belediyeler döneminde ortaya çıkmış olan icraatlardır. Gençlerin kamu ve yerel yönetimlerinde söz sahibi olmalarını istiyoruz. Yerel bir yönetici olarak Karaköprü Belediyesinde genç bir kadroyla çalışıyorduk. Gençlere güvenerek çokta başarılı olduk teşekkür ediyorum. Şanlıurfa gençliğine güvenmemiz lazım ama size de bir önerim var. Kendinizi yetiştirmezseniz, okumayıp araştırmazsanız işte o zaman sorunlar ortaya çıkar. Liyakata önem vereceğiz. Donanımlı eğitimini tamamlamış vatan aşkıyla yaşamış insana hizmet etme aşkını ibadet olarak gören bir gençliği görmek istiyoruz. Bu olduğu süre içinde gençliğe her zaman destek vereceğiz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik ise, "Büyükşehir Belediyemizin gençlik için  gerçekleştirdiği bu anlamlı programdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Şanlıurfalı genç kardeşlerimizle bizi buluşturdukları ve bizi gençliğimize götürdükleri için teşekkür ederim. İnşallah bu birlikteliğimiz seçimden sonrada devam etmesini temenni ediyorum"

Konuşmalarının ardından Başkan Nihat Çiftçi, gençlerle soru cevap şeklinde sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.