banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

CHP'nin iddiası İzol'a sinir krizi geçirtti

AK Parti'li İzol, çılgına döndü. İzol, güçlükle Genel Kuruldan çıkarılırken, Altay sözlerinin yanlış olduğunu itiraf etti.

NTV

CHP'li Altay'ın sözlerine çok kızan AK Parti'li Zülfikar İzol, avazı çıktığı kadar "Bana hırsız diyene ben bin defa onursuz derim. Sen kime hırsız diyorsun" şeklinde bağırdı.

Anayasa maratonunda sık sık kavgaya sahne olan Meclis'te yine gergin dakikalar yaşandı.

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, dün ''Erdoğan'ın dünyanın en zengin 8. başbakanı'' olduğunu söylediğini, verdiği bilginin doğru olduğunu ancak kaynak konusunda yanlış bilgi verdiğini söyledi.

Altay, krallar, kraliçeler, prensesler, sultanlar düşülünce Başbakan Erdoğan'ın 1 milyon 800 bin dolar gelirle 8 ya da 9. en zengin Başbakanı olduğunu ileri sürdü.

Altay, AK Parti sıralarından yoğun laf atmalar üzerine, ''Konuya ilişkin araştırma önergesi vereceğiz. Biraz onurunuz varsa destek verirsiniz'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, sataşma olduğu gerekçesiyle söz adı.

Canikli, kürsüye geldiğinde, AK Parti'li Zülfikar İzol, bağırarak ve sıralara vurarak Altay ve CHP milletvekillerine tepki göstermeye başladı. Bazı AK Parti milletvekillerinin sakinleştirmeye çalıştığı İzol, bağırmayı ve tepki göstermeyi sürdürdü.

4 AK Parti'li milletvekilinin durduramadığı İzol, "Bana hırsız diyene ben bin defa onursuz derim. Sen kime hırsız diyorsun" diye avazı çıktığı kadar bağırdı ve adeta sinir krizi geçirdi.

Başkan Mehmet Ali Şahin, milletvekillerinden İzol'u salondan çıkarmalarını istedi. İzol, güçlükle Genel kurul dışına çıkarıldı.

Kulise çıkarılan İzol, burada da sakinleştirilmeye çalışıldı. Kuliste bir süre dinlendirilen İzol, milletvekillerinin nezaretinde bahçeye çıkarıldı.

ERDOĞAN ELİNİ ÖPTÜRMEDİ

İzol, daha sonra tekrar kulise gelerek, Genel Kurul çalışmalarını televizyondan izleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına gitti ve elini öpmeye çalıştı. Ancak Başbakan Erdoğan, buna izin vermedi. Erdoğan, İzol'u yanına oturtarak, bir süre sohbet etti.

Bu arada İzol'un incinen sağ eli, buz tedavisi uygulandıktan sonra sarıldı. İzol, sarılı elle 24. madde için oy kullandı.

İzol'un çıkarılmasından sonra konuşmaya başlayan Canikli, Altay'ın dünkü konuşmasını düzelttiğini belirterek, ''Yanlış kaynaktan bilgi aldığını söyledi ve sıralamanın yanlış olduğunu belirtti. Dolayısıyla konuşmasında iddiasının yalan olduğunu ikrar etti'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın sözü edilen listede alttan 3. sırada olduğunu belirten Canikli, ''İddianın asılsız olduğu ortaya çıktı. Biz Sayın Baykal'ın mal varlığını açıklamasını bekliyoruz. Dünyada ana muhalefet liderleri arasında zenginlik bakımından kaçıncı sırada? Onu bekliyoruz'' dedi.

Yine sataşma gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki hafta Başbakan, bakanlar ve çocuklarının mal varlıkları ile ilgili Meclis araştırma önergesi vereceklerini belirterek, ''Sayın Başbakan'ın aldığı aylıklar, çalıştığı şirketler belli, ödedikleri vergiler belli. Toplarsınız. Herkes çıkar izah eder. Olur biter. Bu kadar basit bir olayı uzatmanın mantığı yok'' diye konuştu.

Erdoğan'ın mal varlığını bildiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Biz kaynağını merak ediyoruz, Sayın Canikli. Mal varlığını açıklamaktan, alın teri ile kazanılan paradan kimse korkmamalıdır'' diye konuştu.

Başkan Şahin, sataşma nedeniyle söz isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç'a söz vermeyerek tartışmayı bitirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.