banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

CHPli FARAÇa Ergenekon Soruşturması

Cumhuriyet Gazetesi yazarı, CHP Parti Meclisi üyesi ve aynı zamanda şanlıurfalı olan Yazar Mehmet Faraç’ın, Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu gerekçesi ile hakkında yürütüldüğü ortaya çıktı.

Mehmet Faraç hakkında soruşturmanın sürdürüldüğü ile ilgili belge, Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek’in yargılandığı “Islak imza” iddianamesinin ek delil klasörleri arasındaki ayırma kararlarının arasında yer aldı. Hürriyetin haberine göre Mehmet Faraç ile ilgili 8 aydır sürdürülen soruşturmanın akıbeti ise belli değil.

Islak imza iddianamesinin ek delil klasöründe yer alan ayırma kararında, hakkında soruşturmanın sürdürülmesine karar verilen 32 kişi hakkında bilgiler yer alıyor. Ayırma kararında, bu 32 kişi hakkında 2010/857 soruşturma numarası ile soruşturmanın devam ettiği belirtiliyor. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün imzasının bulunduğu ayırma kararının tarihi ise 15 Nisan 2010. Hakkında soruşturma bulunan kişiler arasında en dikkat çekicilerden biri ise Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve CHP parti meclisi üyesi Mehmet Faraç. Ayırma kararında, 21’nci sırada bulunan Mehmet Faraç’la ilgili kişisel bilgilerin verilmesinin ardından suç kısmında, “Silahlı terör örgütüne üye olma” ibaresi yer alıyor. Suç tarihi ise 11 Mayıs 2006. Cumhuriyet Gazetesi’nin 3’ncü kez bombalandığı tarih.

Mehmet Faraç, gazetenin bombalandığı bu tarihte saldırganların arkasından kendisine ait ruhsatlı silahla ateş açmıştı. Cumhuriyet Gazetesi’nin bahçesinde bulunan boş kovanların Mehmet Faraç’a ait olduğunun ortaya çıkmasının ardından da, Faraç’ın bu konuda ifadesi alınmıştı. Ancak, saldırganların arkasından ateş ettiğini söylemesi bile Mehmet Faraç’ı şüpheli konumundan çıkarmadı. Savcı Zekeriya Öz tarafından Mehmet Faraç hakkındaki soruşturmanın devam etmesine karar verildi.

Faraç, kendisi hakkında yürütülen soruşturmayı haberi yapan gazateciden öğrendi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.