banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

CHP heyeti de Kobani sınırına gitti

CHP Muğla Milletvekili ve Şanlıurfa Denetmen Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir ve beraberindeki CHP eski İl Başkanvekili Aydın Paydaş, Mehmet Aykaç ile birlikte CHP Birecik ilçe başkanlığını ziyaret ederek burada CHP İlçe Başkanı Av. Sakıp Yaşar’dan bilgi aldıktan sonra beraberindekilerle birlikte Birecik’le Suriye’ye sıfır noktasında sınır komşusu olan İncirli, Eşme ve Göktepe Köylerine hareket etti.

CHP Muğla Milletvekili ve Şanlıurfa Denetmen Milletvekili olan Prof. Dr. Nurettin Demir ve beraberindekilerle birlikte 6. Bölük Bilekli Hudut Komutanlığına bağlı Suriye’ye sıfır noktasındaki sınırda incelemelerde bulundu.

Burada bulunan 5 bine yakın Suriyeli sığınmacıların Suriye’den Türkiye’ye yanlarında getirmiş oldukları hayvanları ve araçları ile birlikte geçiş yapmak isteyenlere izin verilmemesi üzerine CHP Muğla Milletvekili ve Şanlıurfa Denetmen Milletvekili olan Prof. Dr. Nurettin Demir, burada bulunan sığınmacıların bir an önce hayvanları ve araçları ile birlikte geçişlerin ivedi bir şekilde sağlanması gerektiğini ve bu konuda gerekli yetkili makamlarla yapmış olduğu görüşmeler sonucu burada bulunan insanların geçişlerinin sağlanacağını sözünü aldıktan sonra sınırdan ayrıldı.

CHP Muğla Milletvekili ve Şanlıurfa Denetmen Milletvekili olan Prof. Dr. Nurettin Demir ve beraberindeki heyet daha sonra Suruç ilçesi ile Suriye sınır kapısı olan Mürşitpınar Sınır Kapısında incelemelerde bulunduktan sonra Suruç ilçe meydanına geldi.

CHP Muğla milletvekili ve Şanlıurfa Denetmen Milletvekili olan Prof. Dr. Nurettin Demir ve beraberindekiler burada Suruç ilçe meydanında toplanan ve IŞİD Terör örgütünün zulmünden kaçan Suriyeli mültecilerle konuştu.

CHP Muğla Milletvekili ve Şanlıurfa Denetmen Milletvekili olan Prof. Dr. Nurettin Demir’e konuşan Kobani’li sığınmacılar “Türkiye Devleti büyük bir devlettir biz bizlere zulüm eden IŞİD terör örgütünden kaçarak buralara sığındık biz inanıyoruz Türkiye Devleti bize sahip çıkarak bizleri sokaklarda bırakmayacaktır. Bizim tek bir isteğimiz var Suriye’nin tekrar düzelip oraya gitmektir. Tekrar eski topraklarımıza kavuşmak istiyoruz ve sorunun bir an önce düzelmesini istiyoruz.

CHP Muğla Milletvekili ve Şanlıurfa Denetmen Milletvekili olan Prof. Dr. Nurettin Demir burada bulunan Suriyeli sığınmacıları dinledi.

Suriyeli sığınmacılar “Komşu köylerimiz IŞİD tarafından tarumar edildi insanlar vahşice katledildi. Irak Şengal’de genç kızların başına gelen üzücü durumun bizlerinde başına gelmemesi için varımızı yoğumuz ne varsa aldık geldik genç kızlarımızın başına gelecek olan şeyleri düşündüğümüz zaman korkup geldik Türkiye Devletinin bizlere sahip çıkacağından eminiz. Dediler

CHP Muğla Milletvekili ve Şanlıurfa Denetmen Milletvekili olan Prof. Dr. Nurettin Demir ve beraberindeki CHP eski İl Başkanvekili Aydın Paydaş, Mehmet Aykaç, CHP Suruç İlçe Başkanı Şahin Yılmaz, Salih Tekinalp’tan oluşan heyet daha sonra Suruç İlçe Kaymakamlığına geçip burada bulunan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Suruç.

DEMİR: SINIRLARIMIZ YOLGEÇEN HANI OLMUŞ

Kaymakamıyla görüşerek burada gün boyunca sınır boyunda görmüş oldukları sorunları dile getirerek burada yaşanan insanlık dramını karşısında görmüş oldukları bu acı tabloda sınırı geçip Suruç’a gelen insanların sağlık durumlarının yerinde incelemek için gezici sağlık ekiplerinin kurulması ve insanlarımızın yemek ihtiyaçlarını karşılamak için mobil aşevlerinin devreye girerek burada bulunan insanların ihtiyaçlarının bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade eden CHP Muğla Milletvekili ve Şanlıurfa Denetmen Milletvekili olan Prof. Dr. Nurettin Demir, “Bugün CHP heyeti olarak yapmış olduğumuz incelemeler sonucunda sınırlarımız adeta yolgeçen hanı olmuş durumda sınırlarımızın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz IŞİD terör örgütünün zulmünden kaçanların insanca yaşamlarını sürdürülmesini istiyoruz.

Özellikle komşularımız Irak ve Suriye'de gelişmelerin nasıl olacağını kestirmek mümkün değil. Bu son gelişme, IŞİD'in bazı köyleri ele geçirmesi neticesinde ortaya çıktı, IŞİD bu ilerleyişini sürdürdüğü takdirde daha fazla insan ülkemize gelebilir. Ve dolaylı yolda IŞİD komşumuz olmaktadır.

Son olarak bu tablonun oluşmasında emekleri olanlar IŞİD’e her konuda destek olan AKP Hükümeti Başbakan ve Cumhurbaşkanıdır. Buna siyasi bir yorum eklemek gerekirse; Irak ve Suriye'de olup bitenlerden en başından bu tarafa AKP hükümetlerinin sorumlu olduğunu unutmamak lazım. Ama biz insani görevimizi yapmak durumundayız ve bu insanlara imkânlarımızın el verdiği ölçüde kolaylığı da sağlamak durumundayız. Dedi.

CHP Muğla Milletvekili ve Şanlıurfa Denetmen Milletvekili olan Prof. Dr. Nurettin Demir ve beraberindeki heyet daha sonra gece geç saatlerde Suruç ilçesinden ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.