banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Pirhalil Sanlıurfa Rogers Kassım Mato

Charlie Hedbo dergisine tepkiler devam ediyor

Hz. Muhammed'e yönelik hakaretler içeren karikatürler yayınlayan Charlie Hedbo dergisine Urfalılar tepki gösterdi. Yapılan karikatürün büyük bir saygısızlık olduğuna dikkat çeken Urfalı vatandaşlar, Müslümanların yapılan hakaret içerikli karikatüre karşı tepkilerini ortaya koymaları gerektiği ifade edildi.

 

Üniversite öğrencisi Zınar Erzin, karikatürün İslami değerlere büyük bir saygısızlık olduğunu belirterek, karikatürün düşünce özgürlüğü adı altında yayınlandığının iddia edildiği, ama bunun hakaretten öteye geçmediğini, İslam dinine hiç kimsenin hakaret etme hakkının olmadığını ifade etti.

“Hakaret etmek bir düşünce özgürlüğü değildir”

“Hakaret etmek düşünce özgürlüğü ise, o zaman her önüne gelene hakaret edilmeli midir ?” diyen Erzin,  “Hiç bir insan, bir dine hakaret etme hakkına hiçbir şekilde sahip değildir. Bunun ahlakla da hiçbir ilgisi olamaz. Günümüzdeki örgütlerin Müslümanları yanlış tanıtması, bu tür olaylara sebep olmaktadır. Bu konuda biz Müslümanlara çok görev düşüyor. Müslümanlığı gereği gibi yaşarsak, dışarıdan bu dinin güzelliğini görenler, bu dine saygı duyacakları gibi belki de bu dinin mensubu olma olasılığı bile vardır.” dedi.

Müslümanların bu olaylara karşı birleşmeleri gerektiğini ifade eden Ahmet Hanay adlı vatandaş da, “Müslüman olarak yapılan bu hakaret karikatürüne karşı birleşmeliyiz. İslami STK’ların  da buna karşı tepkilerini ortaya koymaları gerekiyor. Müslümanların bilinçlenmesi lazım ve uyanık olmak lazım.” ifadelerinde bulundu.

“Hiç kimsenin bir dine veya inanca hakaret etmeye hakkı yoktur”

Hakaret karikatürünü yayınlayan dergiyi kınayan Osman Şahin ise,  “Bir inanca ve dine yapılan hakaret çok yanlıştır. İnsanların her türlü din ve inanca saygı duyması gerekiyor. Müslüman olarak bu olaylara karşı daima okuyup bilinçlenmemiz gerekiyor. Güzel ahlaklı ve güvenilir olmamız lazım. Peygamber Efendimizin hayatını okuyup öğrenmek, O’nu tanıyıp bilmemiz lazımdır.” şeklinde konuştu.

Salih Özdemir de konu hakkında görüşlerini dile getirerek, “Peygamber Efendimize karşı yapılan karikatür büyük bir hakarettir. Bunu nefretle kınıyorum. Bir insan mensup olmadığı bir dini sevmeyebilir ama, saygı duymak zorundadır.” şeklinde konuştu.  (Sedat Kuşulay- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.