banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Cezaevi inşaatı işçilerinden 'iş bırakma' eylemi

Tarsus'ta Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığı tarafından Alifakı Mahallesi yakınlarında 2013 yılında taşeron firma aracılığıyla yapımına başlanılan Tarsus Ceza İnfaz Kurumu inşaatında çalışılan işçilerin ücretlerini verilmediği iddia edildi.

Maaşlarını alamadıklarını söyleyen cezaevi inşaatı işçileri iş bırakma eylemi yaparak yetkililere seslendi.

Ceza evi inşaatının önüne gelerek firma yetkileri ile görüşen yaklaşık 30 işçi alacaklarını taşeron firmadan alamadıklarını belirterek basın açıklaması yaptı.

3 aylık alacaklarını alamadıkları için işten çıktıklarını ve kedilerine yeni bir iş bulduklarını belirten işçilerden Gani Akkayalar yaptıkları tüm görüşmelerine rağmen alacaklarını alamadıklarını belirtti.

“Perişan olduk, çocuklarıma bakamıyoruz”

İşçiler adına açıklama yapan Gani Akkayalar ise şöyle konuştu:  “Biz perişan olmuşuz, ne ev kirası ödeyebiliyoruz, ne çocuklarımıza bakabiliyoruz. Yuvalarımız yıkıldı artık. Biz 8-9 ay burada kaynakçı olarak çalıştık, bize 3-4 aylık paramızı vermiyorlar. Devlet kapısı diye bir burada Tarsus’a çalıştık, buradaki paraları alıyorlar bizim taşeronlara vermiyorlar, bizi de rezil ediyorlar. 3 aydır böyle git gel, adamlar 150-200 kişi böyle para alamıyor. Adamlara para vermiyorlar, bize para vermiyorlar. Artık rezil olduk çıkmazlara girdik, 3 aylık paramız içerde. Devlet adamalara burayı yapmaları için bunlara vermişler, ama bunlar bize ödeme yapmıyorlar, adamlar paraları alıyorlar kaçıyorlar, biz görüşmek için geldik, buradaki firma yetkilileri bizim yapacak bir şeyimiz yok diyerek bizleri şu an kapı dışarı ettiler, bizim yapacak bir şeyimiz yok biz ne yapacağız.” diyerek haklarını istedi

“Borçlarımdan evime icra geldi”

Alacaklarını istemek için şantiye alanında girdiklerinde tehdit edildiklerini belirten işçilerden Kemal Kaba ( 19); “benim evime icra geldi, ben ödeyemedim, şimdi gelip her şeyimiz alacaklar. Bunlar paramızı vermiyorlar, ben eve ekmek götüremiyorum. Annemin aldığı zaten 400 TL maaş eve mi versin, suya mı versin, elektriğe mi versin, ya da ihtiyaçlara mı versin. Bu kadar millete yazık.” dedi.

“Bizi tehdit edip, dışarıya çıkarıyorlar”

Kendisine bağlı sadece 17 işçinin yaklaşık 40 bin TL alacağının olduğunu belirten Levent Pekyürek ise; “İşçiler düzensiz ödeme ve son 3-4 aylık alacaklarını alamayanların sayısını da yaklaşık 400-500 işçi olarak belirtip bu arkadaşlarımız da bizim gibi mağdur durumdalar. Biz alacağımızın peşine düştüğümüzde, firma yetkileri bizlere kabadayı gibi, mafya gibi davranıp tehditler savurup bizi şantiye dışına çıkartıyorlar.” diye belirtti.

İşçiler şantiye girişinde yaptıkları açıklamanın ardından dağılırlarken, firma yetkileri yaşanan sıkıntının müşavir firmayla ilgili olmadığını, taşeron firmalarının kendi işçileriyle aralarındaki alacak verecek konusu olduğunu ileri sürerek, işi çözecek olanın taşeron firmaların yetkilerinin olduğunu ifade ettiler.  (Abdulhakim Kurt- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.