banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

Ceylanpınarlılar Peygambere yapılan hakaretleri kınadı

Ceylanpınar Ulu Cami önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Hz. Muhammed'e (S.A.V) hakaret içerikli karikatür yayımlayan Charlie Hebdo dergisi ve ona destek veren Cumhuriyet gazetesine tepki gösterdiler.

STK’lar adına basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Turan, “Danimarka’nın 2005’teki karikatür rezaletinden sonra şimdi de Fransa’da 2011’de başlayan ve günümüze kadar sürdürülen karikatür küstahlığı, ‘Charlie Hebdo’ adındaki provokatör dergi öncülüğünde devam etti. Geçen hafta bu dergiye yapılan saldırı sonucu, dergi yazarlarının öldürülmesi bahanesiyle, İslam’a ve Hz. Muhammed’e saldırmak alenice yapılmaya başlanmıştır. ‘Ben Charlie Hebdo’yum(!)’ sloganı, yüksek sesle dillendirilmeye başlanmış ve hatta bu slogan, psikolojik baskıyla Müslümanlara bile söyletilmeye çalışılmıştır. Böylece Charlie Hebdo’nun rezaletleri, dünyaya kabul ettirilmek istenmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Ceylanpınar’dan en yüksek sesle kınıyoruz”

“Ceylanpınar’dan en yüksek sesle kınıyoruz ve lanetliyoruz! Hz. Muhammed’e uzanan eller ve diller kurusun! diyoruz.” İfadelerini kullanarak açıklamasını sürdüren Turan, “Charlie Hebdo’ için Paris’te yapılan büyük yürüyüş, Batı’nın sahtekârlığını, adalet terazisinin eğriliğini, gözler önüne sermiştir. Zira Bosna Hersek’te, Afrika’da, Ortadoğu’da, Orta ve Doğu Asya’da yapılan kıyım ve katliamlarla, milyonlarca Müslüman’ın ölümüne kılını kıpırdatmayan Batı’nın, Fransa’da öldürülen 12 kişi için dünyayı ayağa kaldırması, Batı’nın gerçek yüzünü bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.” dedi.

“Müslümanların ülkesinde Müslümanın değerleriyle alay ediliyo

“Turan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tarih boyunca her fırsatta İslam’a ve Müslümanlara saldıran Batı dünyasının, ifade özgürlüğü kılıfıyla kutsallarımıza hakaret ettiği yetmiyormuş gibi, ülkemizde de kendine Cumhuriyet adını veren ama cumhurla hiç alakası olmayan sözde gazete de Charlie Hebdo’nun küstah karikatürlerini, sayfalarında yayımlamış ve Müslümanların ülkesinde, Müslümanların değerlerine alenen saldırmıştır.”

Cumhuriyet Gazetesi hakkında suç duyurusu

Cumhuriyet gazetesini sert bir dille kınayan Turan, “Biz, bu gazete müsveddesini de kınıyoruz; lanetliyoruz! Buradan Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz. yüzde 99’u Müslüman olan milletimizin, mukaddes değerlerine hakaret etmesinden ve toplumun barışını bozacak, infial yaratacak bu provokatif eyleminden dolayı Cumhuriyet gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“Hz. Muhammed hiç kimse tarafından mizah malzemesi yapılamaz”

Turan açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı: “Ceylanpınar’dan tüm Türkiye’ye ve dünyaya sesleniyoruz! İslam değerleri ve Hz. Muhammed (s.a.v.) hiç kimse tarafından mizah malzemesi yapılamaz. Avrupa, Amerika ve onların ülkemizdeki uşakları, şunu iyi bilsin ki onlar, güneşi balçıkla asla sıvayamazlar. Allah, nurunu tamamlayacaktır velev ki kâfirler istemese de!

 

Ceylanpınar sivil toplum örgütleri olarak provokatif yayın politikasını terk etmeyen Charlie Hebdoyu ve onun Türkiye’deki gönüllü temsilciliğini yapmaya çalışan Cumhuriyet gazetesini bir kez daha kınıyoruz, lanetliyoruz!” (Mustafa Kaynak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.