banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfaspor Teknik Direktör Mutlu Yılmaz Bağ Kur ÖSYM KPSS sonuçlarını açıkladı TIKLA ÖĞREN Joseph Yobo İbrahim Binici

Ceylanpınarlı Annenin evlat hasreti

Ceylanpınar’a bağlı Düzova Mahallesi’nde (Lebbana) ikamet eden Zengin ailesi, Ergenekon ve Balyoz gibi davalardan nice sanıklarının tahliye edildiğini, ancak kendi çocuklarının mesnetsiz, suçlamalarla hâlâ cezaevinde tutulmasının vicdansızlık olduğunu dile getirdiler.

Onlarca yıldır kendilerine yaşatılan zulümlerin artık dayanılmaz bir hal aldığını ifade eden Baba Molla Hamdin Zengin, oğlu Abdullah’a atılan iftira ve işkence zoruyla imzalatılan tutanaklardan dolayı 1992’den beri cezaevinde olduğunu söyledi.

Molla Hamdin, “Oğlum Abdullah’a haksızlık edildi. Oğlum Camiye gider Kur’an-ı Kerim ve Arapça ders alırdı. Oğluma iftira atıldı. Oğluma işkence zoruyla hazırladıkları tutanakları imzalattılar. Oğlumun mağduriyetinin göz önüne alınmasını istiyor ve yeniden yargılanmasını talep ediyorum. 24 yıldır cezaevinde olan oğlumu yaşlandığım için artık ziyarete gidemiyorum. Annesi de aynı şekilde yaşlı ve hasta olduğu için ziyarete gidemiyor. Ziyaretine gittiğim gün ayaklarım şişiyor ve yorgun, bitkin düşüyorum.” dedi.

“Başbakanın, Cumhurbaşkanının bizden haberi yok”

Hükümet tarafından çıkarılan yasaların, tüm vatandaşları kapsaması gerekirken, kasıtlı olarak mütedeyyin insanların bunun dışında tutulduğundan yakınan acılı baba,” Başbakanın, Cumhurbaşkanının bizden haberi yok. Basın ve medya maalesef bu konuda kör ve sağır kaldı. Hükümeti merhametli olmaya çağırıyorum. Bizim bu sıkıntımızı görsünler ve o suçsuz masum insanlara tekrar yargılanma yolu açılsın.” ifadelerini kullandı.

“Oğlumun hasretinden hasta oldum”

24 yıldır tutuklu olan Abdullah Zengin’in 65 Yaşındaki Annesi Fatma Zengin ise şöyle konuştu: “Oğlum Abdullah dinine bağlı Kur’an-ı Kerime çok değer veren biriydi. Öğrenmek ve öğretmek için büyük âlimlerin yanına giderdi. En son Ceylanpınar’da Şeyh Seyda Muhammed Ali’nin medresesine gitti orda Arapça, Kur’an-ı Kerim dersi aldığı için onu sevmeyenler iftira attı. 24 yıldır suçsuz sebepsiz bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Şükürler olsun oğlum okumaktan âlim olmaktan geri kalmayarak cezaevinde de okumasına devam etti. Oğlumun hasretinden hasta oldum. Kalbimden ve gözümden ameliyat oldum sağlık durumumdan dolayı oğlumu yılda bir ancak görmeye gidebiliyorum. Hükümet, bu haksızlığı göz önüne alarak onu yeniden yargılasın ve bu suçsuz sebepsiz tutuklamaya son versin.”

“Oğluma iftira atanlardan ahirette davacı olacağım”

Oğluna yapılan haksızlıklardan dolayı ahirette her iki elinin zalimlerin yakalarında olacağını ve onlardan hesap soracağını söyleyen Fatma Zengin,  “Oğluma haksızlık yapanlara, iftira atanlara ben hakkımı helal etmeyeceğim.  24 yıldır gözlerimiz yolunu gözlüyor, sürekli oğlum için ağlıyorum. Oğlum Abdullah’ın gençliği cezaevinde geçti ne bir eşi nede çocukları var. Ben buna hasret kaldım. Yaşlandım artık oğlumun çıkmasını istiyorum. Hükümete buradan sesleniyorum artık bu zulme son verin ve adil olun. Oğluma daha ne zamana kadar zulmedeceksiniz.” dedi.  (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.