banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Ceylanpınar’da sıcak hava bunaltıyor

Gölgede hava sıcaklığının 48 derecede ölçüldüğü Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, vatandaşlar genellikle akşam saatlerinde dışarı çıkmayı tercih ediyorlar.

Havanın aşırı sıcak olması nedeniyle üzerine hortum suyunu dökerek serinlemeye çalışan Aziz Karataş “ Gördüğünüz gibi havalar çok sıcak. Akşam saatleri olmasına rağmen hava sıcaklığı 48 derece. Biz de hortum suyu ile serinlemeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Sıcak hava nedeniyle gündüz saatlerinde klima altında geçiren yöre halkına bir tavsiyede uzmanlardan geldi. Sıcak havalarda kurtarıcı olarak görülen klimalar birçok enfeksiyon hastalığının ortaya çıkışını kolaylaştırabildiği gibi nörolojik sorunlara da yol açabilmekte, boyun ve bel tutulmaları bu sorunların başında gelir. Bunun haricinde azımsanmayacak ölçülerde yüz felci vakaları da karımıza çıkmaktadır. Bu nedenle özellikle vücudun terli ve sıcak olduğu dönemlerde klimaların verdiği serin havaya direk maruz kalmaktan kaçınmak gerektiği belirtildi.   (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.