banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

Ceylanpınar'da inşaat yıkım gerginliği (VİDEOLU)

Ceylanpınar'da inşaat halindeki bir bina için imar izni bulunmadığı gerekçesiyle belediye encümen kararıyla yıkılma kararı alındı. Buna tepki gösteren vatandaşlar binanın önünü kapatarak eylem yaptı.

Mevlana Mahallesi'nde bulunan inşaatın sahipleri bu kararın geçerli olmadığı gerekçesiyle savcılığa giderek itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren Mahkeme ret kararı verdi.

Yıkım kararı verilen inşaat halindeki binanın çevresinde çevik kuvvet yoğun güvenlik önlemleri alındı. İnşaat halindeki binanın önüne gelen çok sayıda zırhlı araç vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yıkım kararına tepki gösteren bazı vatandaşlar, “Kahrolsun Atilla” sloganları attı.

İnşaat sahipleri gazetecilere yaptığı açıklamada, imar olmadığı için binaların kaçak göründüğünü ve encümen kararıyla yıkılmak istendiğini ifade ederek insanların mağdur olduğunu söyledi.

Mahkemenin verdiği karar neticesinde belediyeye ait yıkım ekipleri gittikten sonra toplanan kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.  

(Mustafa Kaynak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.