banner2
Öne Çıkanlar Taşlıdere Eyyübiye Belediyesi Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Ceylanpınar'da

 Ceylanpınar Zahiriye Cami Konferans Salonu’nda bay ve bayanlara yönelik düzenlenen Hicret Muharrem ayı, Aşure ve Kardeşlik" konulu panel, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Panelde ilçede görev yapan, Yeşil Kubbe Cami İmam Hatibi Muhammed Arslan, Maden köyü Cami İmam Hatibi Muhammed Özer ve Din kültürü Ahlak bilgisi Öğretmeni Ömer Bayram konuşmacı olarak katıldı. Ceylanpınar İlçe Müftüsü Üsame Anlagan başkanlığında yapılan panele ilçe halkının yoğun ilgi gösterdi.

Panele konuşan Yeşil Kubbe Cami İmam Hatibi Muhammed Arslan “Hicret, başlangıçta insana zor gelir. Yerinden-yurdundan, yakınlarından ve alıştığı ortamdan ayrılan insan, mahzun olur. Ancak bu yolda çekilen her hüzün, insanın gelecekteki hüzünlerine karşı âdeta bir kale durumuna gelir. Yüce Mevlâ, böyle bir fedakârlığı yapan insanı, kendi koruması altına alır, muhtemel tehlikeler karşısında onu korur ve hüznünü giderir.” dedi.

Panelde Muharrem ayı ve Aşure ile ilgili konuyu ele alan Muhammed Özer, “Mekanlar içerisinde özel mekanlar vardır. Zamanlar içerisinde de özel zamanlar vardır. Bu özel zamanlar ise sevgili Peygamber Efendimizin (s.a.v) Allah’ın ayı olarak nitelendirdiği, içinde bulunduğumuz Muharrem ayıdır. Tarih boyunca birçok Peygamberin kurtuluş mucizesinden dolayı tüm dinlerde kutsal ay olarak kabul edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Diğer konuşmacı Ömer Bayram ise,  kardeşlik konusuna vurgu yaptı. Bayram, “Rabbimiz bir konuya kasemle başlıyorsa demek ki o konu gerçekten önemli bir konudur. Demek ki o konuya müminlerin dikkati çekilmek isteniyordur. Müminlerin bir takım derslerinin alması gerekiyor. Bu ayda üzülüyoruz Hz Peygamber efendimizin torunu katledildi. Ama bu üzüntü bizleri ayrılığa tefrikaya düşürmemesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Program sonunda panele katılanlara, aşure ikram edildi. (Mustafa Kaynak – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.