banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Ceylanpınar'da engelliler için yürüyüş yapıldı

Şanlıurfa Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Ceylanpınar Sosyal Hizmetler Merkezi, Engelliler Haftası nedeniyle kortej yürüyüşü yaptı.

Ceylanpınar Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, aralarında kadın ve çocukların ağırlıklı olduğu yaklaşık 300 kişi ile engellilerin farkındalığına dikkat çekmek için düzenlediği etkinlik büyük ilgi gördü. Etkinlik kapsamında İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden İlçe Kaymakamlığı’na kadar kortej yürüyüşü düzenlendi.

Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdür Yardımcısı ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Ramazan Beşkat, Ceylanpınar’da bir gün de olsa engelliler ile beraber olmanın mutluluk verdiğini belirtti. Beşkat “Engellilerimize sevgimizi ve desteğimizi eksiksiz göstermemiz lazım. Son yıllarda devletimizce bu alanda kentsel yapılaşmalar içerisinde engelli hizmetleri her geçtikçe iyileştirilmektedir. Engellilerin bakım ve rehabilitasyonuna yönelik aileler desteklenmelidir. Bu bağlamda ilimizde 10 bin 450 engellimize evde bakım ücreti verilmektedir.” dedi.

Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe ise, engellerin her zaman beraber aşılabileceğini, asıl engelin gönüllerde olmaması gerektiğini dile getirerek “İlçe Kaymakamlığı olarak her zaman engellilerimizin ve ailelerinin yanında olduk. Onların her taleplerini karşılamaya, onların her ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık.” şeklinde konuştu.

Engelliler haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte akşam yemeği de verildi. (Mustafa Kaynak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.