banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Küçük Çamurlu

Ceylanpınar'da dev operasyon VİDEO
Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanlığı son yılların en büyük sınır kaçakçılığını yapan şebekeyi çökertti.

 

İç savaşın yaşandığı komşu ülke Suriye’de  Hayvan kaçakçılığı devam ederken, Jandarma ekipleri son yılların en büyük hayvan kaçakçılığını önledi.

Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Ceylanpınarİlçesi'nde, jandarma tarafından sınırdan kaçakçılık yaptığı iddia edilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, sınırdan geçirilen 4 bin küçükbaş hayvana el konulurken, 38'si Suriye uyruklu toplamda 84  kişi gözaltına alındı.

Suriye’de devam eden İç savaştan kaçan Suriye’liler Türkiye’ye sığınırken, bunu fırsat bilen bazı şahıslar  Suriye’nin Halep kentinden Hayvan kaçakçılığını yapmaya başladı.Geçtiğimiz kurban Bayramı boyunca yaklaşık 5 bin küçük ve büyükbaş kaçak hayvanı yakalamayı başaran Şanlıurfa İl Jandarma  ekipleri, bir günde tam 4 bin küçük baş kaçak hayvanı yakalamayı başardılar.  Sabah saatlerinde TİGEM’e ait arazide Hudut sınır karakoluna yakın bir mevkiden sürü halinde hayvanları geçiren Suriyeliler, Ceylanpınar İlçesinde belediye Şantiyesine yakın bir derede  bekleyen araçlara hayvanları yüklemeye başladılar. Yaklaşık 40 Kamyon ve TIR’ın bulunduğu derede koyun ve keçiler yüklemeye başlarken, Jandarma ekipleri operasyon düzenlediler.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun’un talimatları doğrultusunda hareket eden Jandarma ekipleri Operasyon kapsamında,  Kamyon ve TIR’la yüklenmek üzere olan yaklaşık  4 bin küçükbaş hayvan ele geçirilirken, 38’i  Suriye uyruklu toplam 84 kişi gözaltına alındı.

TUGAY KOMUTANI CEYLANPINARDA.

 

Suriye’de devam eden iç savaştan dolayı sık sık kaçakçılığın yaşandığı  Türkiye –Suriye sınır hattında son olarak 4 bin kaçak hayvanın sınırdan Türkiye’ye giriş yapması TSK’yı harekete geçirdi. Sınır hattından sorumlu olan Hudut Alay komutanlığının sorumluluğunda bulunan alandan yüksek miktarda hayvanın geçiş yapması üzerine 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğ. Gen. İhsan Başbozkurt, Ceylanpınar ilçesine geldiği bilgisine ulaşıldı.

Sabah saatlerinde   Ceylanpınar ilçe jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyon sonucu ele geçirilen kaçak hayvanların  yetkililere teslimi ve göz altına alınan şahısların soruşturmasını bizzat yürüten İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun Ceylanpınarİlçesine daha önce gelmişti…

Öte yandan Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in Vali  Celalettin Güvenç’itelefonlar arayarak ele geçirilen kaçak hayvanlar hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

ET BALIKTA KESİLECEK

Suriye’den kaçak yollarla Ceylanpınar ilçesine getirilen ve Jandarma tarafından ele geçirilen  ve yaklaşık olarak 15 milyon tl değerinde olan 400 küçük baş hayvan ilçe tarım Müdürlüğü ve Jandarma kontrolünde 50 TIR ve kamyona yükletildikten sonra Gaziantep Et-Balık kurumuna kesilmek üzere gönderildi.

 

Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Ceylanpınar Muratlı  Jandarma karakoluna götürüldüler.

Kaynak: Ali  Uzun/ Urfastar.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.