banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Ceylanpınar İlçesine Cizre modeli geliyor

Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) terör örgütü PKK'ya bağlı militan ve silahlarının bölgeden temizlenmesini içeren "süpürme" harekâtı kararları kapsamında önceki gün Cizre'de 5 bin polis ve jandarmanın katılımıyla geniş kapsamlı bir operasyon yapıldı.

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği "şehir operasyonu" için güvenlik güçleri havadan ve karadan tüm önlemlerini alarak zırhlı araçlarla belirlenen adreslere baskın düzenledi. YDG-H üyesi iki kişi ölü ele geçirilirken, 1 kişi yaralı olarak yakalandı. Hendekler iş makineleri ile kapatılırken, tuzaklanmış bombalar infilak ettirildi. "Şehir operasyonu" kod adıyla düzenlenen süpürme harekatının genişleyerek devam edeceği belirtildi. Cizre'de izlenen yöntemin 20 ilçede daha devreye sokulacağı vurgulandı. Örgütün hem eleman hem de silah sevkiyatına darbe indirilmesinin hedeflendiği vurgulandı.

İŞTE O İLÇELER

Silopi, Uludere, İdil, Nusaybin, Kızıltepe, Silvan, Hazro, Lice, Sur, Çukurca, Şemdinli, Yüksekova, Beytüşşebap, Akçakale, Ceylanpınar, Doğubayazıt, Eruh, Pervari, Güroymak ve Varto.

1 KASIM ÖNCESİ GÜVENLİK SAĞLANACAK

Güvenlik güçleri, YDG-H üyelerinin mesken edindikleri hücre evlerini tek tek basıp imha edecek, içindeki silahlara el koyup hendekleri kapatacak. Ardından ilçe emniyet müdürlüğü, semt karakollarının yanı sıra seyyar güvenlik noktaları oluşturularak kamu düzeni eksiksiz bir şekilde sağlanacak. Güvenlik koşullarının sağlanmasıyla birlikte 7 Haziran'da halkın iradesine ipotek koyan örgütün şehir içindeki gençlik yapılanması olarak adlandırılan YDG-H üyelerinin pasifize edileceği vurgulandı. (sabah)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.