banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfaspor Teknik Direktör Mutlu Yılmaz Bağ Kur ÖSYM KPSS sonuçlarını açıkladı TIKLA ÖĞREN Memorial Hastanesi Joseph Yobo

Çevre illerden Bingöl'e göktaşı akını devam ediyor

Bingöl merkeze bağlı Sarıçiçek  köyüne düşen meteor parçalarının değerli olduğu bilgisi üzerine başta Elazığ ve Muş olmak üzere çevre illerden gelen yüzlerce kişi, Sarıçiçek köyü çevresi ve kırsalında gece ve gündüz göktaşı aramayı sürdürüyor.

“Elazığ’dan geldik 3 gündür göktaşı arıyoruz”

Arkadaşlarıyla Elazığ’dan geldiğini ve göktaşı aradığını belirten Hüseyin Akbulut, “Aldığımız bilgiye göre gökten değerli taş inmiş. Bizde aramaya geldik.  2-3 gündür aramalarımızı sürdürüyoruz. Daha bir şey bulamadık. Bazı taşları bulduk ama göktaşı olduğuna emin değiliz. Her şeyin hayırlısı...” Dedi.

“Göktaşı için Antalya’dan Bingöl’e geldim”

Soner Akbulut adlı vatandaş da, “Antalya’dan geldim, Elazığ’lıyım. Bingöl’e göktaşı aramaya geldik. Ben de bazı parçalar buldum göktaşı mı değil mi bakacağız. Nasibimiz varsa buluruz.  Bulduğumuz parçaları İstanbul daha pahalıya satmak için Üniversitesine götüreceğim. Bir kaç gün önce arkadaşlarım buraya geldi, beni de çağırdılar, ben de geldim, 2 gündür buradayım. Aramalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.

“Şanlıurfa’dan geldim arkadaşla beraber taş arıyoruz”

Şanlıurfa’da memur olarak çalıştığını belirten Veysel Kesik, “Bingöl Solhan nüfusuna kayıtlıyım Şanlıurfa’da memur olarak çalışıyorum. İzne geldim, göktaşının burada düştüğünü öğrenince arkadaşlarla geldik. Hem geziyoruz, hem taş bakıyoruz.  Bazı parçalar bulduk. Gök taşı mı değil mi bilmiyorum. GAramaya devam ediyoruz.” dedi.

“Vatandaş gece el feneri, gündüz ise aynayla taş arıyor”

Çok farklı yöntemler kullanarak  göktaşı aramalarını sürdüren vatandaşlardan Serdar Baytuğ ise, “Gördüğünüz gibi ayna parçasıyla göktaşı arıyorum. Ayna yansıtma yaptığı için bu şekil arama yapıyorum. Bu yöntemi kendim icat ettim, bu şekilde bulurum inşallah. Taş parlak olduğu için bu yöntemle daha çabuk bulurum. Geceleri el feneriyle arıyorlar, ben de gündüz aynayla arıyorum.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.