banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Çevik Bir'e TSK'dan tek kelimelik yanıt!
Bir, uçakla Ankara’ya götürüleceği tebliğ edilince, Esenboğa’da kendisini karşılayacaklar arasında Genelkurmay Başkanlığı’ndan bir yetkilinin olup olmayacağını öğrenmeye çalıştı. Bir’in İstanbul’daki avukatı, Genelkurmay Karargâhı’nı arayarak, havaalanına Genelkurmay’dan bir yetkilinin gelip gelmeyeceğini sordu. Genelkurmay avukata sadece “Hayır” yanıtını vermekle yetindi. Soruşturmanın üzerine kendi gölgesinin düşmemesine özen gösteren Genelkurmay, buna karşılık gözaltına alınan emekli personelin sağlık durumu ve can güvenlikleriyle ilgili tedbirleri ise elden bırakmıyor. Bu kapsamda Bir için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması veya beklenmedik bir durum oluşması halinde anında müdahale edebilecek askeri güvenlik ekibi hazır tutuluyor.
Florida’da irtibat subayı
Niğde’de gözaltına alınan emekli Tümgeneral Ümit Şahintürk’ün, Afganistan operasyonu ve İkinci Körfez Savaşı sonrası Kuzey Irak’ta PKK hareketliliğiyle ilgili ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı arasında koordinasyonu sağlamak için Florida Tampa’da irtibat subayı olarak görev yapan kişi olduğu anlaşıldı. Bodrum’da bulunan dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak’ın güvenliğinden sorumlu jandarma erlerinin soruşturmayla birlikte geri çekildiği iddialarının ise tamamen gerçek dışı olduğu bildirildi.
Kaynak: HÜRRİYET

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.