banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Cevdet Yılmaz: Bölgenin kalkınması için huzura ihtiyaç var

Bir dizi temaslarda bulunmak için Bitlis’e gelen Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bir yörenin kalkınması için altyapının yanı sıra en önemli mesele, huzur ve güven ortamıdır.” dedi.

Muş’taki temaslarının ardından karayoluyla Bitlis’e gelen Yılmaz, Valiliği ziyaret etti. Yılmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitlis’in çok değerli, tarihi ve köklü geçmişi bulunan bir kent olduğunu söyledi.

Bitlis’in 21. yüzyılda da layık olduğu gelişmişlik seviyesine ulaşması için büyük çaba göstereceklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: “400 yataklı hastanemiz tamamlanmak üzere. Hükümet konağımız tamamlanma aşamasında. Organize Sanayi Bölgesi faaliyete geçtiğinde, o bölgemizde sanayileşme de hız kazanacak. Ayrıca üniversitemizde kocaman bir kampüs oluşmuş durumda. Sadece o üniversiteye hükümet olarak, hayırsever katkısını bir tarafa koyuyorum, oranın gelişmesi için son 5-6 yıl içinde 130 milyon liradan fazla kaynak tahsis ettik. Yeni okullar, yurtları görüyorsunuz. TOKİ'nin çok güzel çalışmaları var. Geçenlerde 954 TOKİ konutunu da hak sahiplerine teslim ettik. 543 milyon lira sadece o yatırımımızın bedeli. Diğer bütün altyapılarla, köylere götürülen ve birçok hizmetle Bitlis’i daha iyi yerlere taşımaya çalışıyoruz.” dedi.

Yılmaz, yatırımlara sadece kamu gözüyle bakmadıklarını, bu nedenle sivil toplum kuruluşlarıyla yapacakları toplantıda Bitlis'i ve meselelerini konuşacaklarını belirterek: “Kalkınma ajansımız var, SODES programlarımız var ve DAP diye yeni bir program başlattık. O kanalla sulamalara ve hayvan içme suyu göletlerine destekler sağlıyoruz. Bitlis'te de inşallah bu önümüzdeki dönemlerde de devam edecek. Bütün kırsal kalkınma fonlarımızla ve başka kaynaklarımızla bu yörenin kalkınması için gayrete devam edeceğiz. Yeter ki birliğimiz, beraberliğimiz ve huzurumuz olsun. Bir yörenin kalkınması için altyapının yanı sıra en önemli mesele, huzur ve güven ortamıdır. Bu da inşallah çok daha iyi bir noktaya gidiyor. Bitlisimiz inşallah tekrar bu ekonomik kalkınmasına önümüzdeki dönemde yeni bir ivme katacak. Ona yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

Valilikten ayrılan Yılmaz, Bitlis’te faaliyet gösteren STK temsilcileriyle bir araya gelecek. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.