banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

'Cenazelerin defin edilmesine PKK engel oluyor'

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre ve Silopi ilçelerinde PKK’nin tehditleri sonucu ailelerin cenazeleri alıp defin edemediği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Cizre ve Silopi ilçelerinde sokağa çıkma yasağı sebebiyle cenazelerin morgda tutulduğu ve defin edilemediği yönünde çıkan haberlerin tamamen asılsız ve gerçek dışı haberler olduğu bildirildi.

Açıklamanın devamında, Cizre ve Silopi ilçelerinde vatandaşların sağlık, gıda, ilaç, cenaze defin hizmetlerinin ve diğer temel ihtiyaçlarının Kaymakamlıklarca karşılandığı kaydedildi.

Sokağa çıkma yasağının başladığı günden itibaren Silopi ve Cizre'de 15 cenazenin mezarlıklara defnedildiği belirtilen açıklamada, morgda bekleyen cenazelerin tamamının adli işlemleri tamamlandığı ve cenaze sahiplerinin cenazelerini almaları beklendiği bilgisine yer verildi.

Açıklamada son olarak, PKK’lilerin cenazeleri bir şov ve provokasyon aracı haline getirmek için cenaze sahibi ailelere yaptıkları baskı ve tehditlerle ailelerin cenazeleri alıp defnetmelerine mani oldukları, cenazelerin alınıp defnedilmesi için hiç bir engel olmamasına rağmen PKK’lilerin tehditleri sonucu ailelerin cenazeleri alıp defnedemediği ifadelerine yer verildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.