banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Cemaat polisi itiraf etti

Paralel Yapı'nın öğrenci evlerinde ağabeylik yaptığını itiraf eden Alaattin Y., kendisinin de Paralel Yapı tarafından dinlendiği ortaya çıkınca Sivas ve İstanbul Emniyet Müdürlüklerinde iki ayrı ifade verdi. Alaattin Y. Paralel Yapı ile CIA'nın ilişkilerini deşifre etti. Balıkesir Polis Meslek Yüksek Oklulu'nu (PMYO) bitirip 2006'da İstanbul Atatürk Havalimanı'nda göreve başladığını anlatan Alaattin Y., bu görevi sırasında CIA ajanlarınca eğitildiğini anlattı. Öğrencilik yıllarından itibaren cemaat ağabeyliği yaptığını ve yapıya çok sayıda eleman kazandırdığını söyleyen Alaattin Y., kendisi ile irtibatlı örgüt mensuplarının isimlerini tek tek emniyete verdi. Alaattin Y.'nin ifadelerinin bir kısmı şöyle:

'PARA İLE ÖĞRENCİ TOPLADIM'

Diğer dershanelerden Polis Akademilerine, Harp Okullarına gönderilmek üzere öğrenci tespit etme görevi yaptım. Bana asgari ücret aylık harçlık olarak veriyorlardı. Cemaate, diğer dershanelerden para karşılığı öğrenci toplamaya başladım. Özellikle Harp Okullarına sokulacak öğrenciler, cemaat dershanelerine gönderilmiyor, diğer dershane ve okullardan seçiliyordu.
Beni askerin, polisin içine vatanını seven kişilerin yerleştirilmesi gerektiğine inandırmışlardı. Ben de bu inançla ilişki kurduğum öğrencileri cemaate kazandırmaya başladım. Ses, Büyük, Final, Özgün Sistem dershanelerinden 20'den fazla kişiyi PMYO'ya yönlendirdim ve cemaate kazandırdım.

KÖR NOKTALAR NASIL BELİRLENİR...

2008 yılında beni bir akşam Bakırköy İncirli'de bir eve götürdüler. Yusuf ve görsem tanıyabileceğim 2 Amerikalı evdeydi. Bana, İngilizce havaalanında 'şut altı' tabir edilen yerden kaçak bagaj nasıl çıkar, etiketler nasıl değiştirilir, havaalanında kamerasız alan nasıl oluşturulur, kör noktalar nasıl tespit edilir, transit yolcuların pasaportları ve kimlikleri nasıl değiştirilir, 3 saatlik dersle anlattılar... Yeşil pantolon giyen Amerikalılardan birine "asker misiniz" diye sordum. "Hayır" cevabını verdi. "Soru sorma" diye azarladı. Yusuf ile New York ve Türk restoranlarıyla ilgili konuşuyorlardı. Çıkışta "biz niçin CIA'cılardan eğitim alıyoruz" diye sordum. Bana "orasını karıştırma, biz elin gâvurunu bile kendimiz için kullanırız" dediler.
YER HİZMETLERİNDEN ADAM SEÇMECE!

15-20 gün sonra Şirinevler'deki cemaat evine bu iki Amerikalı ile beraber geldiler. Yanlarında laptop vardı, bu iki şahsın biri zayıf 40-45 yaşlarında kumral, genç olan ise iri yapılı atletik vücutlu, 7.65 silahı tişörtünün altındaydı. Laptop üzerinden 2 etütlük ders yaptık. Toplam 4- 5 saat kadar sürdü. Terminal binalarının kroki çizimleri, pasaport bankolarına geliş yönleri, gelecek ajanı seçtiğin polise yönlendirme, pasaportsuz giriş ve çıkışlarda en sağlam yöntemlerin belirlenmesi, havayolu şirketi uçuş görevlileri ile ilgili kurulacak bağlantılar ve ülkeye alma ve çıkarmanın nasıl olacağı, gerekirse kabin memurları ve yer hizmetlerinden personel seçiminden bahsedildi. Bana havaalanı ve terminal binalarıyla ilgili çok soru sordular, bilgi alıp ayrıldılar.
İSTİHBARAT ZAAFLARINI TESPİT ETTİLER

1 ay sonra yine Şirinevler'deki evime geldiler. Bana ABD'nin havaalanı terminal uygulamaları ve ABD ajanlarının yurt dışı uçuş ağında kendilerini gizleme metotlarını anlattılar. Türk İstihbarat uygulamalarıyla karşılaştıran brifing verdiler. Bir ABD ajanının New York çıkışından faaliyet göstereceği veya bilgi alacağı ülkeye giderken transit uygulamalar üzerinden en az üç pasaport ve üç kimlik üzerinden hareket ettiği ancak bir Türk İstihbarat mensubunun en fazla iki pasaport kullandığı anlatıldı. Amerikan terminal uygulamalarında uçuş öncesi CD çalışmalarının yapıldığını ancak Türkiye'de böyle bir sistemin dahi uygulanmadığını söylediler. (SABAH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.