banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Çelik: Seçimlerde hile algısı uluslararası projedir

AK Parti Şanlıurfa Başkanlığı, milletvekili adayları ile özel bir otelde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik, gündemle ilgili konulara değindi.

Muhalefetin dedikodu ve iftiralarla algı oluşturduğunu belirten Çelik, muhalefetin 1 Kasım’daki muhtemel başarısızlık durumu karşısında mazeret üretme telaşı içerisinde olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’da yeni dönemde yapacakları icraatları anlatan Çelik, muhalefetin ‘Fazla oy pusulası basılacak, oy torbaları değiştirilecek’ gibi iddialarına da yanıt verdi.

Çelik, “Bahsi geçen konular hayalimizden geçmediği gibi, semtimize de uğramayan konular. Kendilerini tarif ediyorlar. Bu davranışlar onların uzmanlık alanları. Sandık güvenliği konusunda Obama’ya mektup yazanlarla, bölgede ve Türkiye’de billboardlara ‘Oyuna sahip çık’ diyenler kol kola. Sandığa sahip çıkmakla ilgili görüş beyan edenlerle sandıklarda hile yapılacak diyenler kol kola.”

“Seçim sandıklarına müdahale edileceği algısı uluslararası bir projedir”

Sosyal medya üzerinde seçim sandıklarına müdahale edileceği algısının oluşturulma çabasını uluslararası bir proje olduğuna dikkat çeken Çelik, “Tweeter’da atılıyor yerelde de birileri bunu hemen devreye koyuyor. Obama’ya mektup gönderiliyor aynı anda burada da faaliyet oluyor. Bu bir organizeli iştir. O yüzden bunu ulusal boyutuyla değil AK Parti karşıtları ulusal ve uluslararası boyutuyla karşımızdalar. Bu görev taksimatlarını daha önceden yapmışlar. Halkın sorunları falan bunların gündeminde değil. Dördüncü partinin meclise sokulma gayreti de tüm ulusal ve uluslararası projenin bir parçasıdır.” dedi.

“Yetkiyi milletten alıp talimatı dağdan alanlar çok açık bir şekilde ortadadır”

HDP’nin tavrını da eleştiren Çelik, şöyle devam etti: “Demokrasi deyip, barış deyip sırtını dağa dayayanların kimler olduğunu, kimin demokrasi dışı unsurlardan medet beklediğini Şanlıurfalılar iyi biliyor. Çözüm sürecini bozanları, süreçte silah depolayanları, çözüm sürecinin halkın aleyhine bozanları hep birlikte görme imkânı bulmuş olduk. Yetkiyi milletten alıp talimatı dağdan alanlar çok açık bir şekilde ortadadır. Dağdan aldığı talimatla hareket edip bir türlü özgürleşemeyen partiler ortadadır.” (Osman Gülebak/Ramazan Casuk - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.