banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Çelik; Çok Eşliliğe Müsaade Yok!


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, beraberinde AK Parti İl Başkanı Av.Yusuf Eğilmez, İl Başkan Yardımcısı İbrahim Toru, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkan adayı Mehmet Ekinci, AK Parti Eyyubiye Kadın Kolları Başkanı Nahide Felhan ile birlikte 90 yaşındaki Arap kanaat önderi Halef El Avace’yi ziyaret etti. Bakan Çelik, ikinci evliliğini yapmış olan Halef El Avace’nin, 2. eşinin sağ olmasına rağmen tekrar evlenmek istediğini belirtmesi üzerine hükümet olarak çok evliliğe izin vermeyeceklerini söyledi.
Allah var, Hükümet var
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Arap kanaat önderi Halef El Avace, mevcut Türkçesiyle köylerinde okul olmadığından okuyamadığını belirterek, “Biz okumadık diye Türkçe’miz zayıftır. Ama şimdi mektep çoktur, hepsi okuyor. Biz okumadık, Türkçe bilmiyoruz. Oyumuz da sizedir. Arapların hepsi verir. 10 bin kadar oyumuz vardır. Hepsi Erdoğan’ın hatırı için, senin hatırın için bedava, namus sözü ha. Artık aşiret reisi, ağa yoktur. En büyük ağa hükümettir. Allah var, Hükümet var” dedi.
Türk bayrağı altında yaşıyoruz
Halef El Avace; Bakan Faruk Çelik’in, “Sen hangi dili çok iyi biliyorsun?” diye sorması üzerine de, “Bizim ana dilimiz Arapçadır. Ama biz Türk bayrağı altında yaşıyoruz ve Türkçeyi iyi biliyoruz, Türk oğlu Türküz. Bizde askerlik yaptık, vatandır” diye cevap verdi.
Halef El Avace’nın kızı da, babasının zamanında Siverek’te nam salmış bir kahraman olduğunu, kadınlar çocuklarını yatırırken, yatmazsa ‘yat yat yat, Avace geliyor’ diyerek onunla korkuttuklarını söyledi.
Halef El Avace; “Ben 90 yaşında varım. 18 çocuk var. Torun sayısı çok. Bir tane daha şehirden alacağım. Nolur ki, oda bir lokma ekmek yesin” demesi üzerine odada bulunan herkes gülüştü.
Bakan Çelik’te, “Bak, biz hükümet olarak çok evliliğe izin vermeyiz” dedi ve odaya çağırıp yanına oturttuğu hanımını gösterip, “Ya hanım” deyince Halef El Avace de, “Senin yanında konuşuyor. O benim yanımda konuşamaz. Şimdi sen varsın serbest konuşuyor. Yoksa benim yanımda konuşamaz. Ama beni çok sever, çocuklarda, torunlarda hepsi iyidir, Bana çok kıymet veriyorlar Allah için. Sen dedin artık bende korkuyorum yeniden evleneceğimi söylemem” diye cevap verdi.
İnşaallah kazanırsınız, bizde seviniriz
Eşi İda Avdan ise, Bakan Faruk Çelik ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “İnşaallah kazanırsınız, bizde seviniriz” diyerek dua etti.
Bakan Faruk Çelik’in Avace’nin kızına dönerek, “18 çocuk, her birinizin kaç çocuğu var”  diye sorması üzerine kızı da, “Hepsinin çoktur. En az olan benim ve benim de 3 çocuğum var” diye cevap verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.