banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Çatışmaların sonlanması için tek başına eylem yaptı

Son zamanlarda yaşanan çatışmalara tepki gösteren Dicle Fırat Grubu üyelerinden Muhittin Batmanlı, Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde tek başına protesto eylemi yaptı.

Ofis Camii’nde Cuma Namazı sonrası kefen giyen Batmanlı, cami cemaatini etrafında toplayarak, basın mensuplarına açıklama yaptı.

Çatışmalar nedeniyle birçok insanın hayatını kaybettiğini söyleyen Batmanlı, bölgede kaos ortamı oluşturulmaya çalışıldığına değindi.

“Amaçları bizi birbirimize kırdırmaktır”

Yaşanan çatışmaların Türkiye’yi Suriye’ye çevirme amacı taşıdığını belirten Batmanlı, “İnsanlarımız yaralanıyor, insanlarımız ölüyor. Ortalık yanıyor. Bizim bu savaşa karşı çıkmamız lazım. Türk Kürt savaşına karşı çıkmak bizim İslami vazifemizdir. Bu coğrafyada ölümler oluyor. Âlimlerimiz, şeyhlerimiz, kanaat önderlerimiz karşı çıksınlar. Birliğimizi sağlayalım. Bunların amacı Kürdistan’ı, Türkiye’yi Suriye’ye çevirmektir. Bu, devletlerin projesidir. Amaçları bizi mağlup etmek, bizi birbirimize kırdırmaktır.” dedi.

“HDP’de savaş çığırtkanlığı yapanlar var”

HDP’nin içinde savaş çığırtkanlığı yapanların olduğunu dile getiren Batmanlı, “Türklerden bazı kesimler ile Kürtlerden bazı kesimler savaş kışkırtıcılığı yapıyor. Ey ülkücüyüm diyenler! Siz, Anadolu’da Kürt’üm diyenlerin dükkânlarına saldırıyorsunuz. Gidin, onlarla konuşun, onları dinleyin. Onlar en az sizin kadar Müslüman değil mi? Niye bunu yapıyorsunuz? HDP’de savaş çığırtkanlığı yapanlar var. Sivil toplum kuruluşlarını, partileri, kanaat önderlerini çağırıyoruz. Bu savaşa dur dememiz lazım. Ben Müslüman bir Kürt olarak bu savaşa hayır diyorum.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Yunus Sırat-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.