banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Çatışmaların gölgesinde çocukların kartopu oyunu

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı ve sokak aralarında yaşanan şiddetli çatışmalara aldırış etmeyen çocuklar, kartopu oynayarak  ilçelerinde  olup bitenleri görmezden gelmeye çalışıyor.

Ne sıkılan kurşunlara ne atılan bombalara ne de uygulanan yasağa aldırış etmeyen Surlu çocuklar, karın keyfine dalmış bir şekilde, kardan adamlar yapmak ve kardan oyunlar oynamakla yapmakla zamanlarını geçiriyorlar.

Tarihi Surların dibinde yaşanan olaylara aldırış etmeden kartopu oynayan çocuklar,  çatışmaların kimseye fayda vermediğini söyleyerek çatışmaların durması için çağrıda bulundu.

Çatışma ve silah seslerinin gittikçe arttığı ilçede yaşayan halk, Sur’da sokağa çıkma yasakları ve yaşanan çatışmaların en büyük faturasının kadim kentin masum çocuklarının ödediğinin altını çizdi.

Öte yandan çocuklarının psikolojik durumlarının kötü olduğuna dikkat çeken aileler, çocuklarının geceleri uyuyamadıklarını ve uyuduklarında da gece çığlıkla uyandıklarını dile getirdi.

Çatışmalarda ilçedeki okulların yakılıp yıkılması ve tahrip olması sebebiyle çocuklar eğitimden yoksun durumda. Sur’da dört okul yakılırken yedi okulda ise eğitime tamamen ara verilmiş.

Altı defa sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçenin sokaklarında kazılan çukur, kurulan barikatlar ile cami, okul, ev ve tarihi dokuya sahip yapılara isabet eden mermiler,  yaşanan şiddetin boyutunu ve ilçe halkının içinde bulunduğu zor şartları gözler önüne seriyor. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.