banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Çatışmalardan esnaf da nasibini aldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 8 gün boyunca aralıksız devam eden çatışmalardan esnaf da nasibini aldı.

Çatışmalarda birçok işyeri kurşunların hedefi olurken sebze ve meyve satıcılarının ise ürünleri bozuldu.

Sokağa çıkma yasağının ardından Cizre esnafının birçoğu işyerini açmadı. İşyerini açan esnaflar ise karşılaştığı manzara karşısında şok oldu.

İlke Haber Ajansına muhabirlerine değerlendirmelerde bulunan Cizre esnafı mağduriyetlerini anlattılar.

Yaklaşık 10 gündür işyerlerini açamadıklarını ifade eden esnaf Zeki Toprak yaşananlara tepki göstererek mağduriyetlerinin giderilmesi çağrısında bulundu.

Günlerdir evden çıkamadığını dile getiren Toprak, “Ne yapacağımızı bilemiyorduk. Mağdur olduk. Sebze ve meyvelerim hepsi bozuldu. Zararımın ne kadar olduğunu bilmiyorum. Elektriksiz, susuz ve telefonsuz kaldık.”  dedi.

Osman Baran isimli diğer bir manav ise ilk defa böyle bir zarar ile karşılaştıklarını dile getirdi.

Toprak, “Çok büyük zarar gördük. Meyve ve sebzelerimiz hepsi bozuldu. Halk olarak hepimiz mağdur olduk. Canımızı zorla kurtardık. Zararım tahminen 10 bin lira vardır. Epey maddi hasar gördük. Bu zararımızı kim karşılayacak. Bu güne kadar hangi devlette böyle bir şey oldu. Mermiler arasında kaldık.” ifadelerini kullandı.

Zücaciye işletmecisi Mazlum Doğan da zararlarının çok büyük olduğunu söyledi.

Doğan devamla, “Elektriksiz, susuz ve telefonsuz kaldık. Evde hapis hayatı yaşıyorduk. Maddi zararımız var ama Allaha şükürler olsun canımız sağdır. Esnafın işyerini açamamamsı zarardır. Kimi esnafın zararı 5-10-25 bine kadar ulaşıyor. Hatta işyerleri ile beraber evler de zarar gördü.”  diye konuştu.  (M. Hüseyin Temel – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.