banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl MHP ABD Suruç

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK ile polis arasında yaşanan çatışmalar sebebiyle bazı camilerde namazın kılmadığını belirten DİYANET –SEN Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, en yoğun savaşlarda dahi camilerin koruma altına alındığının altını çizerek, “Savaşıyorsanız çıkın dağlara savaşın.” Dedi.

Kazılan hendeklerden ve sokak başlarına çekilen perdelerden dolayı cami imamlarının camilerine gidemediklerini ifade eden DİYANET –SEN Diyarbakır Şube Başkanı Evsen,  “Din görevlilerimizin mezkûr alana girememelerinden dolayı ibadetlerde aksama olmaktadır.  Bu da hem cemaat hem de ibadet özgürlüğü açısından ciddi sıkıntılar oluşturmaktadır. Çatışmalı sürecin devam etmesi eğitimde olduğu gibi ibadetlerde de aksaklık meydana getirir.” dedi.  

Hiçbir din görevlisinin görevini aksatma gibi bir düşüncesinin olmadığını belirten Evsen, çatışmalı ortamın herkese zarar verdiğini belirterek, “Çatışmalı süreçte ibadetler aksadı, eğitim ve öğretim aksadı. Yarın insanların çok acil durumlarda dahi hastalarını hastaneye götürememe gibi bir pozisyonu meydana gelebilir. Bunların hepsi ciddi manada sıkıntıdır. Biz, din görevlileri olarak camilerimizin açık olabilmesi için çatışmaların durmasını, hayatın tekrar normal hale gelmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Evsen, çatışmaların mahallelerden dışarı çıkarılması gerektiğini söyleyerek, “Savaşıyorsanız çıkın dağlara savaşın. Ama çatışmayı insanların olduğu mahalleden uzak tutun. Din ve ibadet özgürlüğü de bunu gerektiriyor. Kaldı ki en yoğun savaşların olduğu dönemlerde dahi camiler ve din görevlileri koruma altına alınırlar. Buna özen gösterilmesini istiyoruz.” şeklinde açıkladı.  

Evsen son olarak,  “Çağrımız mahallelerdeki ve özellikle cami çevrelerindeki yaşanan çatışmaların sona erdirilmesi,  camilerimizin zarar görmesinin önüne geçilmesi ve aksamış olan din ve diyanet işlerinin eskiden olduğu gibi devam etmesidir.” İfadelerini kaydetti. (Yunus Sırat/M. Sıddık Bilge-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.