banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato

Çatışmalar taksi şoförlerini mağdur etti

Devlet ile PKK arasında devam eden çatışmalar, bölgenin ekonomisini durma noktasına getirdi. Diyarbakır’a yerli ve yabancı turistlerin gelmemesi birçok esnafı olduğu gibi taksi şoförlerini de olumsuz yönde etkiledi.

Son aylarda çıkan çatışmalardan etkilenen taksi şoförleri, yerli ve yabancı turistlerin korktukları için Diyarbakır’a gelmediklerini, işlerinin neredeyse durma noktasına geldiğini belirterek çatışmaların durmasını istediler.

Diyarbakır’da her gece olayların olduğunu belirten taksi durağı şefi Fikret Çevik, “Ben 20 yıldır taksicilik yapıyorum. Hiçbir zaman işlerimiz bu kadar düşmemişti. Sabah geliyoruz saat 14.00’e kadar siftah yapmıyoruz. Esnaf çalışmayınca biz de çalışamıyoruz. Bir zincirleme gibi işlerimiz birbirine bağlıdır. Esnaf kan ağlıyor.” dedi.

Her gece olayların olduğunu ifade eden Çevik, “Olaylar olunca yolları kapatıyorlar biz de bir yere deprenemiyoruz olaylar olunca da kimse evinden çıkmıyor, arabalara binmiyor.” diye konuştu.

Yaşanan çatışmalardan dolayı Diyarbakır esnafının kan ağladığına dikkat çeken taksi şoförü Ahmet Durmaz, “Ben Diyarbakır doğumluyum, kendimi bildim bileli taksiciyim. Diyarbakır esnafı kan ağlıyor. Esnafın kan ağlamasının sebebi ise, siyasi belirsizlikten dolayı turist ve yabancı halk Diyarbakır’a gelmekten korkuyor. Diyarbakır’ın her an iç savaşa gireceğinden dolayı korkuyorlar. Bizim surlarımız, Hevsel Bahçesi dünya miras listesine girdi, turistler bunları görmek istiyor ama çatışmalardan dolayı gelemiyorlar. Diyarbakır’a gelemediklerinden dolayı esnaf iş yapamıyor. Bizim 6 tane ticari arabamız var 6 tanesi de şu an boş bekliyor. Sabahtan gelmişiz daha siftah bile yapamadık. Böyle nereye kadar gidecek bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 “Çatışmalar işimizi epey etkiledi”

Bölgede çıkan çatışmalardan dolayı işlerinin düştüğünü söyleyen taksi şoförü Aydın Tut, “Ben sabahtan beri işe çıktım sadece bir yolcu tek almışım, o da 10 TL aldım. Boştayım bekliyorum olaylar nedeniyle kimse evinden çıkmıyor. Yabancı turistler de olaylardan dolayı gelmiyor. Olaylar bizim işimizi epey etkiledi. Çatışmalar olmadan önce işlerimiz normaldi en azından evimize bir ekmek parası götürebiliyorduk ama olayların başlamasıyla işlerimiz durdu. Allah bize hayırlı bir kapı açsın ve bu çatışmaları bitirsin.” ifadelerini kullandı.      (Mustafa Kaynak/M. Sıddık Bilge - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.