banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Çatışmalar ikinci el araç piyasasını da vurdu

Yaşanan çatışmalar ve araç yakmaları nedeniyle sigorta fiyatlarının arttırılması, araç alım ve satımını güçleştiriyor. Araba almak veya satmak için Diyarbakır Açık Oto Pazarı’na gelen Diyarbakırlılar, sigorta şirketlerinin bölgede sigorta fiyatlarını birkaç kat arttırdığını söylediler.

Eskiden yılda 10 araç satabiliyorsa son zamanlarda bu sayının 5’e düştüğünü belirten araç satıcılarından Mehmet Karatay, “Mesela normalde 300 TL olan bir araç sigortası, şu anda bin TL’ye yakındır. Bu, fenni muayene için de geçerlidir. Eskiden 185 TL olan fenni muayene, şu an 200TL’den fazla olmuş. Halk bu durumdan çok şikâyetçidir. Sigortanın genel olarak düşürülmesi lazım.” dedi.

“Yetkililer insanlarımıza yardımcı olsun”

5 bin TL’ye sattığı bir araç için 2 bin 500 TL sigorta ödenmesine anlam veremediğini aktaran Karatay şunları söyledi: “Kurban Bayramı’nda 5 bin TL’ye bir araç sattım. Aracı alan kişi 2 bin 500TL sigorta ödemiş. Daha sonra yanıma gelip aracın devrini almamı istedi. Çünkü aracı geri iade edecekti. Artık bu duruma geldik. Biz bundan memnun değiliz. Yetkililerin, insanlarımıza yardımcı olmalarını istiyoruz.”

“Fiyatların yüksek olması vatandaşı zor durumda bırakıyor”

Geçen hafta aldığı bir otomobile bin 120 TL’ye zorunlu sigorta yaptırdığını ifade eden Aziz Efetürk, “Bir yıllık sigorta bin 500 TL ya da 2 bin TL’den aşağı değil. Sebebi, ‘Güneydoğu’da, Diyarbakır’da ikamet etmemizdir’ Bilhassa buralarda sigortalar çok yüksek. Araç alacağız ama sigorta fiyatları nedeniyle alamıyoruz. Devletin, sigorta şirketlerine kota koyması gerekiyor. Serbest piyasa olunca vatandaş mağdur oluyor. Yetkililere çağrımız, bir an önce bu konuya el atmalarıdır. Fiyatların bu denli yüksek olması vatandaşı zor durumda bırakıyor.” şeklinde konuştu.

“Araç alacağım ama sigorta fiyatları 2-3 katına çıkmış”

Arabaların sigorta fiyatları yüksek olduğu için kimsenin araba alamadığını dile getiren Mehmet Akıncı ise, “Araç almaya geldim. Bir araç alacağım ama sigortaların fiyatı 2-3 katına çıkmış. Sigortalar 200 TL iken bin 500 TL civarı olmuş. Buna bir çare bulsunlar.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/M. Hüseyin Temel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.