banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) Başkanı M.Kamil Türkmen, son günlerde yaşanan şiddetin giderek artmasından dolayı bir yazılı basın açıklaması yaptı.

Türkmen açıklamasında, bölgede yaşanan çatışmaların ve işlenen cinayetlerin bölge turizmini çıkmaza sürüklediğini söyledi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ve 2 polisin öldürülmesinin kendilerini üzdüğünü belirten Türkmen, bu olayların ülkenin barış ve kardeşliğine zarar verdiğini ifade etti.

Yaşanan çatışmalarda Diyarbakır’ın sembolleri arasında yer alan Şeyh Mutahhar Camisine (4 ayaklı cami) zarar verilmesine tepki gösteren Türkmen, Birleşmiş Milletler UNESCO kültürel mirasına girmiş değerlerin  korunması gerektiğini söyledi.

Yaşanan çatışmaların bölge turizmini olumsuz etkilediğini ifade eden Türkmen, şöyle devam etti: “Terörün rengi, dili, dini, ırkı ve mezhebi yoktur. Bu yaşanan hadiseler bölge turizmini daha da derinden yaralamıştır. Maalesef, insanlar bölgemizden tiksinir hale getirilmiştir. Bizler bu olaydan son derece üzüntü ve gelecekten de kaygılıyız. Bu cinayetleri işleyenler derhal yakalanmalı adalet önüne çıkarılmalı ve kamuoyu vicdanı rahatlatılmalıdır.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.