banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan çatışmalı ortamı ve şiddet olaylarını değerlendiren Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin, halkın şiddetten yana değil, huzurdan yana olduğunu vurguladı.

Sokağa çıkma yasağında halkın mağdur olduğunu söyleyen Elçin, “Çatışmalar, patlamalar, silah sesleri, ölümler yaşandı. Bu çatışmalarda sadece mağdur olan halktır. İki ateş arasında kalıp ölen, yaralanan ve mağdur olan halk var. Çatışmaların sivillerin arasına taşınması yanlıştır. Bunun olmaması lazım. Şuan çatışmalar tamamıyla sivil halkın yaşadığı alanlarda oluyor. Çatışmaların şehirlerden çıkması lazım." dedi.

“Çatışmalar arasında kalan 2 üyemiz yaralandı”

Çatışmaların arasında kalan 2 üyelerinin de yaralandığını belirten Elçin, “Üyelerimiz biri elinden diğeri ise ayağından yaralandı. Mütedeyyin kanaat önderi Şeyh Bahattin Sevinik de iki ateş arasında kalarak şehit olmuştur. Bunlarla birlikte birçok sivil vurulmuştur. Bunların arasında çocuk ve kadınların da olduğu bilinmektedir. Şimdiye kadar 17 sivilin hayatını kaybettiği bildirilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Tarafların halka karşı samimi olmadığını belirten Elçin, “Bir taraftan birileri gelip bu halkın evlerinin önüne hendek kazıp mayın ve bomba yerleştiriyor. Diğer taraftan ise devlet bu patlayıcılara müdahaleyi fünye ile patlatarak yapıyor. Halk burada yaralanıyor ve mağdur oluyor. Aynı zamanda böyle bir çatışmada birileri sivilleri önüne katarak sivillerin ölümü üzerinden rant elde etmek istiyor. Diğer taraftan ise sivilleri gözetmesi gereken devlet, sivilleri gözetmeden bu ölümlere sebep olmuştur. İki tarafta bu ölümlerden sorumludur.” tespitinde bulundu.

“İki taraf da olayları doğru anlatmıyor”

Çatışmalarda halkın zorunlu ihtiyaçlarına ulaşamadığını dile getiren Elçin, “8 gündür Cizre’de elektrik, su ve gıda sorunu vardı. Hastalar hastanelere gidemedi. Hatta hastane personelleri can güvenliklerini olmamasından dolayı hastaneleri terk etti. Hükümet kanadından halka hitaben ‘Gıda yardımı yapılıyor, sivil ölümler yok’ açıklamaları yapıyor. Biz burada yaşananları kendi gözlerimizle görüyoruz. Bizim tanıdığımız birçok sivil ölmüştür. İki tarafta olayları doğru anlatmıyor. Burada mağdur olan halktır. Halk bundan yana değildir. Halk bunu istemiyor ve şiddetten yana değildir. Halk geçen seçimlerde oyunu huzurdan yana kullanmıştı. Bir huzur olsun, barış ortamı olsun ve rahat yüzü görsün diye oyunu bu yönde kullandı. Fakat görüyoruz ki süreç o kadar yanlış okundu ki buraya kadar gelindi. Şimdide iki tarafta bu işin içinden çıkamıyor. Çırpındıkça batıyorlar” dedi.

“Yanlışları parti olarak dile getirmemize rağmen devlet bunu dikkate almadı”

Geçen yıl 27 Aralık’ta parti üye ve gönüllülerine yönelik yapılan saldırılara da değinen Elçin, “Çözüm sürecinde 27 Aralıkta bize karşı bir saldırı olmuştu. Yaklaşık 10 saat boyunca arkadaşlarımız PKK tarafından abluka altına alınmıştı. O günde de bu mağduriyetler yaşandı. O dönemden bugüne kadar devlet çözüm süreci ortada olduğundan dolayı bu konulara el atmadı. Yanlışları parti olarak dile getirmemize rağmen devlet bunu dikkate almadı.” ifadelerini kullandı.

Son olarak şiddet olaylarının durması çağrısında bulunan Elçin, kaosun ve kanın yerine huzurun gelmesi için PKK’nin silahlarını bırakıp ülkeyi terk etmesi, askerin de kışlalarına dönmeleri gerektiğine vurgu yaptı .(M.Hüseyin Temel / M.Salih Keskin - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.