banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik Yayladağıspor Rasmus Hoejlund

Casusluk çetesinde şok kayıt

Casusluk çetesinde şok kayıt

Tutuklu sanık Üsteğmen Ekrem Saltuk Baysal'da ele geçirilen harici bellekten, ÇYDD'den burs alan 16 genç kızın kimlik bilgileri, fiziksel özellikleri ve ÇYDD yöneticilerinin isimleri çıktı. Belgede, hap ve otu organize edecek kişiler ile kızları temin için irtibat kurulacak ÇYDD'lilerin isimleri yer alıyor...

 

Üniversite öğrencilerini burs karşılığında kullandığı iddia edilen ÇYDD ve ÇEV'in Askeri Casusluk ve Şantaj Çetesi'yle de bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Belgelere göre çete, üst rütbeli subayları ele geçirmek için kullandığı fuhuş tuzağında, özellikle ÇYDD'den burslu genç kızlardan faydalanıyor. Askeri sırları çalmak için genç kızları tuzağa düşüren casusluk ve şantaj çetesinin zulasından ÇYDD'den burs alan 16 genç kıza ait kimlik bilgileri, kızların fiziksel özellikleri, resimleri, irtibatlı ÇYDD yöneticilerinin isimleri çıktı. Tutuklu üst teğmenden çıkan belgede kızlara ulaşmak için “... teyze ile irtibat geçilsin' şeklinde ifadeler yer aldı. 

ASKERİ CASUSLUK ÇETESİYLE DE BAĞLANTILI ÇIKTI
“Ergenekon” soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri ile üyeleri hakkında düzenlenen iddianamede, davanın sanıklarından Aydın Ortabaşı'nın “Ergenekon Silahlı Terör Örgütü'nün” amaçları doğrultusunda askeri okul öğrencilerini kontrol altına alabilmek amacıyla ÇYDD, ÇEV gibi yerlerden burs alan kızlarla tanıştırılması faaliyetlerinde bulunduğu belirtiliyordu. Geçtiğimiz hafta Özel Yetkili İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinin sanık avukatlarına dağıttığı Askeri Casusluk ve Şantaj Çetesi iddianamesi ek delil klasörlerinde, eğitime destek ve kardelenler sloganlarıyla binlerce genç kızla irtibat kuran ÇYDD'ye ait skandal bilgiler yer aldığı ortaya çıktı. 

16 ÇYDD BURSİYERİ ÜSTEĞMENİN LİSTESİNDEN ÇIKTI
Ek delil klasörlerinde yer alan bilgilere göre tutuklu sanık Üsteğmen Ekrem Saltuk Baysal'dan ele geçirilen harici beleğin incelemesinde ‘alpak' isimli çalışma sayfasında 16 kadının isimleri ve isimlerinin karşısında yaş ve fiziksel özelliklerinin yazılı olduğu belirtiliyor. Aynı bellekte bulunan ‘ÇYDD.xls' başlıklı Excel dosyasında ise ÇYDD'den burs alan 16 kadının isimlerinin listelendiği, isimlerin karşısında; hangi üniversitede de okudukları ve öğrenci oldukları ildeki ÇYDD şubelerinin yazıldığı, aynı klasörde bulunan ‘elimdekiler' isimli dosyada ise belirtilen kadınların isimlerinin ve cinsel yaşamları ile ilgili çeşitli notlar ve resimler bulunduğu ifade ediliyor. Excel dosyasında ad-soyad ve kızlardan gelen ‘bizimkilerin notları' alt başlıklı bölümde ‘Kullanılabilir', ‘Taşıyıcı olur', ‘Görüntüsü alınsın', ‘Kaydı da alındığında çok iyi bilgi kaynağı olur', ‘Güvenilmez biri dikkat edilmeli' şeklinde bilgiler yer aldı. Eklerde yer alan Genelkurmay'ın da varlığını raporla doğruladığı çete, üst rütbeli subayları ele geçirmek için kullandığı fuhuş tuzağında özellikle ÇYDD'den burslu kızlardan faydalanıyor. 

YAKALANMAMAK İÇİN HER ŞEYİ DÜŞÜNMÜŞLER
Sanık Ekrem Saltuk Baysal'a ait olduğu iddia edilen “dikkat.doc” adlı bir başka belgede ise “ÇYDD ile ilişkilerimizde nelere dikkat edelim?” ifadesinin bulunduğu belirtiliyor. Belgede örgütün çalışmalarda uyması gereken kurallar anlatılıyor. Buna göre örgüt üyelerinden, sanal ortamdan elde edilen bilgilerin aktarılmasında fotoğraf makinesi ve cep telefonu hafıza kartları kullanılması isteniyor. Belgede, “Herhangi bir bilgisayarın hard diskine kopyalanmayacak, CD, DVD vb. dikkat çekici materyal kullanılmayacak. Bilgilerin depolanmasında gerekli olması durumunda taşınabilir hard diskler şifreli olarak saklanacak, bilgi transferini kurum dışında tercihen sahibi tanıdık olan restoran, kafe türü kalabalık mahallerde dikkat çekmeden yapacak, etrafta kayıt yapan güvenlik kamerası olmadığından emin olacak, art arda transfer işlemleri için aynı mekanı kullanmamaya özen gösteriniz, bilgi veren ve sizden paket alanlarla sadece iş maksatlı olarak bir araya gelecek, yakın ilişki kurmaktan kaçınacaksınız, işlemler sırasında cep telefonu kesinlikle kullanılmayacak, transfer için tek ayların ilk Cumartesi günü randevu alışkanlık haline gelecek” ifadeleri yer alıyor. 

“KOCAELİ ÇYDD'DEN ... İLE, BURSA ÇYDD'DEN .... TEYZESİ İLE İRTİBATA GEÇİLSİN”
‘Sıla Cafe'yi kullanacaklar (Şubat-Mart-Nisan)' başlığı altında on kişinin ismi yazılı olduğu belirlendi. Örgütün üst makama yapılması gerekenleri sorduğu ve bu sorulara gelen cevapların yer aldığı bir belgede, “Polise karşı çok dikkatli olunsun, aramalarda münakaşaya girilmesin. Hap ve otu Alpay Aksu ve Emrah Karaca organize etsin. Kocaeli ÇYDD'den ... ile irtibata geçilsin, Bursa ÇYDD'den ise ... teyzesi ile irtibata geçilsin” şeklinde talimatların bulunduğu belirtildi. Belgede, örgüt üyelerine, “Ot-hap-kız organizelerinde hata yok, hata yapan öder, kimse onu tanımaz, ona göre” uyarısı yapılıyor.

Murat Alan / Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.