banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Çarşıda ilk kez valiyi gören esnafın şaşkınlığı

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Kızıltepe Kaymakamlığınca Suriyeli sığınmacılar için açılan iftar çadırında iftar açtıktan sonra Kızıltepe'nin en işlek caddesi olan Özgürlük Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ilçede bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Uzun yıllardır ilk kez bir valinin gece saatlerinde halk arasında dolaştığını gören Kızıltepeli vatandaşlar, karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlıklarını dile getirdiler. Resmi üniformalı koruması olmadan Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık ile esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet eden Vali Dr. Ahmet Cengiz, büyük ilgi gördü.

KOLUNA GİREN VALİYİ KORUMA SANINCA

Vali Cengiz'i koruma zannedip, Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık'a yönelerek sorununu anlatmaya çalışan vatandaş arasında yaşanan diyalog gülüşmelere neden oldu. Koluna girdiği vatandaşın sorununu dinlemeye çalışan Vali Cengiz, ilginç tepkiyle karşılaştı. Ahmet Demir'in, "Ne engel oluyorsun kardeşim Valiye elektrik sorunumuzu anlatacağız" şeklindeki sözleri üzerine Vali Cengiz gülerek, "Vali benim işte. Seni dinliyorum" dedi. İkili gülmeye başladı.

KARAYAĞIZ "ÇARŞIDA İLK KEZ VALİ GÖRÜYORUZ"

Bir valinin Kızıltepe'de ilk kez halkın arasına karıştığına şahit olduğunu belirten çarşı esnaflarından Halil Karayağız ise "Sayın valim Kızıltepe'ye hoş geldiniz. Yaşım 37 bu çarşıda esnafım. İlk kez bir Valinin bu çarşıdan geçtiğine ilk kez şahit oluyorum" dedi. Vali ise "Estağfurullah, olur mu öyle şey. Bizim hizmet anlayışımıza göre vatandaşın ayağına biz gideriz. Önce sizi ziyaret ediyor sorunlarınızı dinliyoruz. Ama sizin iletişim bilgilerinizi alıp, sizin de bizi ziyaret etmenizi isteyeceğiz" diyerek iletişim bilgilerini aldı.

BİZ VATANDAŞIN AYAĞINA GELECEĞİZ'

Çarşı gezisinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Cengiz, "Bu akşam Kızıltepe ilçemizdeyiz. Kızıltepe ilçemizde çok olumlu ve güzel bir hava ile karşılaştık. Bundan sonraki günlerde de vatandaşların içerisinde olmaya devam ederek, sorunlarını yerinde görüp, incelemeyi vazife olarak addediyorum. Devletin temsilcisi olarak vatandaşın bize gelmesini beklemeden biz, vatandaşın ayağına geleceğiz." dedi.

Kaynak: Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.