banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Balıklıgöl Kurtuluşspor Beziki Derneği Paylaşan Eller

Çarpık kentleşme mağduru esnaf sorunlarına çözüm istiyor

Her platformda gündeme gelen Batman’ın çarpık kentleşme sorunu halkı mağdur ediyor.

Çarpık kentleşme mağduru olduklarını belirten Meydan Mahallesi 1119’uncu sokaktaki esnaf, şehrin en işlek caddesi olan Gülistan Caddesine çıkan sokaklarının, kimi yapıların yanlış imarı sonucu daraldığını belirterek, yetkililerden bu sorunun giderilmesini talep ettiler.  

Sokağın köşe başında bulunan iki yapının, sokak girişine inşa edildiğini ifade eden esnaf, bu durumdan etkilendiklerini ve yetkililer tarafından mağduriyetlerinin giderilmesi için imza toplayıp dilekçe hazırladıklarını söylediler.   

Yaşanan bu sıkıntıdan dolayı mağdur olduklarını dile getiren sokak esnafından İslam Başaran, “Biz Meydan Mahallesi 1119 Sokak esnafları olarak Batman’ın çarpık kentleşme sorununun bir mağduruyuz. Yüzlerce esnafın bulunduğu 1119 Sokak Gülistan Caddesi’ne bağlanan tarafı, sokağın iki yanındaki dükkânlar tarafından işgal edilmiştir. Bu yüzden sokak iki taraftan da aşırı derece daraltılmıştır. Bu durum sokak esnafları olan bizleri mağdur etmektedir. 1119 Sokak esnafları olarak bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.”  dedi.

Başaran, mağduriyetlerinin giderilmesi için topladıkları imzaları, hazırladıkları dilekçeyle birlikte belediye yetkililerine vereceklerini belirtti. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.