banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Çapakçur Köprüsü nihayet ihaleye çıkıyor!

 Geçmiş siyasilerin seçim vaatleri arasında yer alan Çapakçur Köprüsü, nihayet yapım ihalesine çıkıyor. 15 Aralık’ta ihalesi gerçekleştirilecek olan köprünün uzunluğu 547, genişliği ise 28 metre olacak. 4 şeritli ve iki yaya geçitli olarak inşa edilecek olan köprü, viyadük standartlarında yapılacak.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’ün iki yakasını birbirine bağlayacak Çapakçur Köprüsü’nün yapımına ilişkin basın açıklaması yaptı. Köprünün yapım işine ilişkin ihale kararının alındığını ve çok yakında inşasına başlanacağını belirten Bakan Yılmaz, “Ulaştırma Bakanlığı bürokratlarımız önce ilimizi ziyaret ettiler, incelemelerde bulundular. Sonrasında proje ihale kararı alındı. 29 Temmuz 2013 günü Elazığ 8. Bölge Müdürlüğünde de ihalesi gerçekleştirildi. Hem güvenli hem estetik bir köprünün nasıl inşa edilmesi gerektiği hususunda araştırmalar yapıldı.” dedi.


Köprünün fiziki özelliklerine de değinen Bakan Yılmaz, “Bingöl’ümüzün iki yakasını bağlayan, 547 metre uzunluğunda, 28 metre genişliğinde, çift geliş gidişli (4 şeritli), iki yaya geçitli, İniş-çıkış eğimleri yüzde 8’den yüzde 1,5’a düşürülmüş, belirli aralıklarla çelik kolon ve çelik halatlarla estetik görünüm kazandırılmış modern, viyadük standartlarında bir köprü yapımına ilişkin karar çıktı. Köprünün yapım işi ihalesi de 15 Aralık 2014 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğünde yapılacak.”ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.