banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Kovancı Mahallesi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba İstanbulspor

Çapakçur deresinin ıslah çalışmaları devam ediyor

Bingöl Çapakçur Vadisi projesinin temelini oluşturan dere ıslah çalışmaları için 3 Kasım’da ihale yapılacak. Akabinde köprü ve vadi projeleri için harekete geçilecek.

Başbakan yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Tüm bu çalışmalarla Bingöl’ün de, Çapakçur Vadisinin de çehresi değişecek” dedi.

Köprünün yenilenmesi ve vadi projesinin öncesinde Çapakçur Deresi’nin ıslah edileceğini belirten Başbakan Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Merkez Çapakçur Çayı Islahı yapım işi ihalesinin 03 Kasım 2015 günü saat 10.00’da Elazığ DSİ 9. Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirileceğini söyledi.

Bingöl’ün meskûn mahal ve tarım arazilerini taşkınlardan koruyacak bu projenin, Bingöl Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak Çapakçur Vadisi Park ve Rekreasyon Projesi’nin temelini oluşturacağını belirten Yılmaz, ıslah çalışmalarının detaylarını şöyle sıraladı;

“Projede 8 Bin 550 metre beton duvarlı kanal, 3 adet kapaklı biriktirme yapıları, 3 adet düşü yapısı, 3 adet tersip bendi, 14 adet brit yapısı ve sanat yapıları bulunmaktadır. Bu iş kapsamında 60 bin metreküp beton, 600 bin metreküp kazı, 225 ton çeşitli demir işleri ve ENH bulunmaktadır.”

“Köprü ihalesi tamamlandı, yapımına başlanacak”

Bingöl halkının yıllardır dile getirdiği en önemli taleplerden birinin de “Çapakçur Köprüsü’nün yenilenmesi işi” olduğunu, yapılan girişimler neticesinde projesinin hazırlanıp yapım işi ihalesinin gerçekleştirildiğini anlatan Yılmaz, “Şehir mezarlığı bölgesinde bir de alt geçit yaptırıyoruz. Her iki işi de tek ihale ile yaptırdık. Alt geçit işi devam ediyor. Genç yoluyla birleşen çevre yolunda da tek şerit asfalt döküldü. İkinci şeridin de dökülerek hizmete açılması planlanıyordu ancak hava muhalefeti nedeniyle aksamalar oldu. Yüklenici firmaya yaşanan gecikmelerden dolayı gerekli uyarıyı yaptık. Altgeçit ve çevre yolunu trafiğe açar açmaz, köprümüzün yapımını başlatacağız. Estetik açıdan da bir dizi müdahalelerimiz oldu. İnşallah yakın zamanda çalışmalara başlanacak. Köprümüz yenilendiğinde, Çapakçur Vadisi’ne çok ayrı bir hava katacak inşallah.” dedi.

Çapakçur vadisi park ve rekreasyon projesi ayrı bir öneme sahip

Bingöl Belediye Başkanlığı tarafından çalışmaları yürütülen Çapakçur Vadisi Park ve Rekreasyon Projesi’nin hayata geçirilmesi için gerekli desteğin sunulduğunu, sunulmaya da devam edeceğini dile getiren Yılmaz, ıslah çalışmalarının da bu projenin temelini oluşturacağını kaydetti.

DSİ tarafından yapılacak ıslah çalışmaları sayesinde vadi projesinin maliyetlerinin de önemli oranda düşürüleceğini ve Vadi projesinin hayata geçmesiyle Bingöl’ün yeni bir yüze kavuşacağını vurgulayan Yılmaz, “Bir yandan Bingöl’ün ekonomik altyapısını güçlendirmek için çalışmalar yürütürken, diğer yandan sosyal ve fiziksel dokusuna da katkı sunmaya gayret ediyoruz. Tüm bu çalışmalar bittiğinde Bingöl bambaşka bir atmosfer yakalayacak. Tüm bu çalışmalar şimdiden Bingöl’ümüze hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.