banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Canpolat ve Kölen aileleri arasındaki kan davası barışla noktalandı VİDEO
Doğu ve Güneydoğu’nun kanayan yarası olan Kan davaları artık tarih oluyor. Şanlıurfa’da son yıllarda kan davalı onlarca aile kanaat önderleri Kentin idarecilerinin gayretleri sonucu barıştırılıyor.

 

Şanlıurfa'da bir kişinin ölümüyle iki aile arasında başlayan kan davası, 12 yıl aradan sonra barışla sonuçlandı. Şedadi Aşireti mensubu Canpolat ve Kölen aileleri Menzil Şeyhi Abdülgani Erol ve Şedadi Aşiret liderlerinden H.Bozan Geçgel’in  araya girmesiyle el sıkışıp husumete son verdi.
Şanlıurfa'daki bir düğün salonunda  bir araya getirilen Kölen ve Canpolat  aileleri, aralarındaki husumete son verdiklerini belirtip, dualar eşliğine kucaklaştı. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mırzalı köyünde çıkan arazi kavgasında 14 yaşındaki Abdullah Canpolat öldürüldü.Bunun üzerine Suruç ‘ta yaşayan Kölen ve Canpolat aileleri  arasında kan davası başladı. Taraflar arasındaki kan davasının devam etmemesi için Menzil Şeyhi Abdülgani Erol,ve Hacı Bozan Geçgel’in  aileleri barışmaya ikna edince Şanlıurfa’da dün bir tören düzenlendi. Barış törenine tarafların yanı sıra İl Müftüsü İhsan Açık, Suruç eski Belediye Başkanı Şükrü Yüksel, Tarım il Müdürü Mahmut Ötgen, Av. Mustafa Hartavi,Nabi Çadırcı, Öğretim Görevlisi Mehmet Tuncay,Fevzi Önkol, Namık Yıldız, Yusuf Geçgel,Fevzi Karataş,Yaşar Hamidanoğlu, çok sayıda aşiret liderleri,Şanlıurfa’daki kanaat önderleri  katıldı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı barış töreninde bir konuşma yapan İl Müftüsü İhsan Açık aynı bayrak ve millet sevgisine sahip olan insanların birbirlerine kin ve husumet duymasının mümkün olmayacağını belirterek, "Aynı kıbleye dönen, aynı duaları eden insanlar birbirlerinin karşısında değil, yanında olmalı. Bu barışın, Şanlıurfa'nın barış kenti olmasını temenni ederek tüm Türkiye'ye yayılmasını istiyoruz. Hiçbir kimsenin hiçbir şeye can verme kudreti olmadığı gibi hiçbir kimsenin can almaya da kudreti olamaz, iki kişi kavga etmişse eğer, 3. Şahıslar ve toplumlar fitne ve fesattan uzak durarak Barışı sağlamalıdır, bizler bugün bu barışı sağlayanları ve kucaklaşanları alkışlamalıyız’dedi.
Vali Konağı Camii İmamı Mehmet Ertem’in kur-anı kerimi okumasından sonra barış duası yapıldı.
Barış yemeğine katılan taraflar ve davetlilere yemek ve tatlı ikram edildi.
Kaynak: Urfastar 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.