banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Bingöl’de geçtiğimiz aylarda engelli Ahmet Tokuş’ vahşice katledilmişti. Cinayet zanlısı Z.B’nin ikinci duruşması Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Acılı ailesi duruşma sonrasında yaptıkları açıklamada, “Oğlumuzu vahşice katleden caninin hak ettiği cezayı almasını istiyoruz.” dediler.

“Mahkeme hakkaniyet ve adalete en uygun cezaya hükmedecektir”

Tokuş’un ailesinin avukatı Nur Zeynep Canlı, “Maktul Ahmet Tokuş’un Zeyat B. Tarafından öldürülmesine ilişkin devam eden davanın ikinci duruşması yapıldı. Dosyanın ertelenmesinin sebebi dosya maktulün kesin ölüm sebebine ilişkin adli tıp raporunun ulaşmamış olmasıdır. İnşallah otopsi raporu ulaştıktan sonra mahkeme hakkaniyet ve adalete en uygun cezaya hükmedecektir. Nitekim maktulün Zeyat B. Tarafından hunharca öldürüldüğü hem onun kendi beyanından hem de dosyadaki diğer belgelerden anlaşılmaktadır. Ancak dosyanın tekâmül etmesi için kesin ölüm raporunun mahkemeye sunulmuş olması gerekir. Biz de bu bakımdan ölüm raporu dosyaya sunulduktan sonra yazılı beyan sunmak üzere mahkemeden ayrıca sürede istemiş bulunmaktayız. Bir sonraki celseye ölüm raporunun dosyaya yetişmesini bekliyoruz.” dedi.

Maktulü tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanık hakkında takdiri (iyi hal) indirimin uygulanmamasını istediklerini belirten Avukat Canlı, kamuoyundan ve sivil toplum kuruluşlarından bu hususta destek beklediklerini söyledi.

“Caniye iyi hal indirimi, pişmanlık gibi cezai indirimi yapılmasın”

Gözleri oyularak, vahşice katledilen Ahmet Tokuş’un kardeşi İdris Tokuş ise, “Ağabeyimin hunharca katledilmesinin ikinci duruşması görüldü. Duruşma tekrardan Şubat ayına ertelendi, kesin ölüm raporunun ulaşmaması nedeniyle. Bizim için önemli olan husus yargılama sürecinde kesinlikle iyi hal indirimi, pişmanlık gibi cezai indirimin yapılmasına dönük tavırlara mahkeme heyetinin kanmamasıdır. Hatta bu pişmanlık kelimesinin de hukuk literatüründen çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun gibi yakın zamanda benzer birçok dava görüldü. Özgecan davası emsalinde olduğu gibi mahkeme hiçbir şekilde iyi hal indirimine gitmedi. Bu tip şeylerin olması benzer insanların toplum içinde daha çok ortaya çıkmasına sebep vermektedir. Bu hastalıklı insanların toplum içine dönmesi toplum için büyük bir felakettir. Bu bağlamda ağabeyimin katili ve benzeri insanların en ağır şekilde yargılanıp cezalandırılmasını istiyoruz. İnşallah adalet tecelli edecektir. Suç ortada, karşılığı ortada. Mahkeme heyeti tüm bunları dikkate alarak sanığa en ağır cezayı verecektir.” diye konuştu.

Ahmet Tokuş’un acılı babası Mehmet Tokuş da “Oğlumu vahşice katleden caninin hak ettiği cezayı almasını istiyorum. Adaletin tecelli etmesini bekliyorum. Adaletin yerini bulacağına da inanıyorum. Sanığın işlediği suça karşılık en ağır şekilde cezasını bulmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.