banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Cani koca!

Kocasından devamlı şiddet gören 27 yaşındaki Aysun K., eşini güvenlik güçlerine şikayet etti. İl merkezinde kasap işletmeciliği yapan Gıyas K., bu duruma sinirlenerek eşini alıp Murat Nehri kenarına götürerek iki kulağını ve burnunu keserek suya attı. Şahıs daha sonra eşini tekrar sudan çıkarıp Genç İlçe Devlet Hastanesi önüne bırakarak kaçtı. Burada ilk tedavisi yapılan kadın, hamile olduğu anlaşılınca Bingöl Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Burada kanaması durdurulan talihsiz kadın, jandarma tarafından olay yerinde bulunan kulak parçaları ile birlikte Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada gereken tedavisi yapılan kadın, bu kez Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümü'ne kaldırıldı. Burun kısmı bulunamayan kadının tedavi altına alındığı öğrenildi.

"BENİ SÜREKLİ DÖVÜYORDU"
Tedavisinin ardından ifadesi alınan genç kadın, kocasının kendisini sürekli dövdüğünü belirterek, "Kocam beni sürekli dövüyordu. Her gün yediğim dayaktan kurtulmak için ne yapacağımı bilemez hale geldim. Dayanamıyordum, ben de kocamı jandarmaya ihbar ettim. Bu defa da neden ihbar ettim diye dövmeye başladı. Daha sonra beni suyun kenarına getirerek iki kulağımı ve burnumu keserek beni Murat Nehri'ne attı. Tekrar beni oradan alarak hastane kapısına bırakıp uzaklaştı" dedi.

Hastanenin güvenlik kameralarından kadının bir kamyonet tarafından hastane kapısına bırakıldığı görülürken, yere atılan kadın kendi çabaları ile ayağa kalkarak hastanenin kapısına kadar ilerliyor. Güvenlik kamerasından belirlenen plaka numarasından da aracın Bingöl'de kasap dükkanı işleten Gıyas K.'ye ait olduğu tespit edildi.
KIZ ÇOCUĞU DÜNYAYA GETİRDİ
Hamile olması nedeniyle tedavisi daha da güçleşen talihsiz kadın, Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Doğumdan sonra bu defa kesilen organların yerine dikilmesi için tıbbi operasyon yapıldı. Hastane yetkileri, Aysun'un ve çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek kesilen organların dikilme işleminde ilk aşamanın yapıldığını, ikinci aşamanın da hastanın sağlık durumuna göre gerçekleşeceğini belirtti.
"GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ"
Bingöl İl Sosyal Hizmetler Müdürü Ahmet Kaya ise kadının sağlığı ile ilgili tedavi gördüğü hastaneden bilgi aldıklarını belirterek, bu aşamadan sonra mağdur edilen kadına gereken desteği vermek için çalışma başladıklarını ifade etti. Bölgede buna benzer olayların sıklıkla yaşandığını belirten Kaya, buralarda kadın sığınma evinin olmamasının büyük sıkıntılar oluşturduğunu ve kadınların mağdur olduğunu söyledi.
İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.