banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Çanakkale'de göçmenleri taşıyan bot battı: 13 ölü (GÜNCELLENDİ)

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan Suriyeli göçmenleri taşıyan bota başka bir geminin çarpması sonucu meydana gelen kazada biri bebek, 13 kişi hayatını kaybetti.

Alınan bir ihbar sonucu bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılan müdahale sonucu ilk belirlemelere göre biri ağır 8 kişi kurtarılırken, biri bebek 13 kişi hayatını kaybetti.

Batan botta başka göçmenlerin olma ihtimalini göz önüne alan Sahil Güvenlik Ekipleri arama-kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Sahil güvenlik Komutanlığında yapılan açıklamada, “20 Eylül 2015 tarihinde saat 08:55’de ALO-158 ihbar hattına Türk bandralı bir ticari geminin bir göçmen botuna çarptığı ve deniz üzerinde cesetler bulunduğu bildirilmiştir. Bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından derhal 1 helikopter, 5 ani müdahale botu ve 1 arama kurtarma gemisi sevk edilmiştir. Yapılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 1’i ağır yaralı olmak üzere 8 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarılmış ve 1’i bebek olmak üzere 13 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır. Bahse konu düzensiz göçmenler Çanakkale/Babakale’ye intikal ettirilmiştir. Arama kurtarma faaliyetlerine halen devam edilmektedir.“ denildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.